18 Mart 2010 Perşembe

ETİMEK SALATASI VE SEBZELİ ET SOTE


Buakşam etimek salatası yaptım.Hepinize tavsiye edebileceğim bir leezet oldu.Aslında fazlaca yapılıp dikdörtgen borcama yapıldığında süslemesi çok daha güzel oluyor.Ancak biz iki kişi olduğumuzdan ancak bu kadar oldu.Havuç ve kırmızı lahana gibi renkli sebzelerde çok güzel renk veriyor.
Ben ölçülü tarif vermeyeyim genel yapılışını anlatayım herkes kişi sayısına ve elinde bulunan malzemeye göre değiştirebilir.

Öncelikle cıvık olmayan bir yoğurt hazırladım.Hatta ben süzme değilde taze yoğurt kullanmamdan dolayı hiç  su eklemedim yoğurda.İçine iki yemek kaşığı kadar mayonez ilave ettim.Sarımsak kullansaydım çok daha güzel olacaktı ancak eşimin midesinde bu aralar sıkıntı olduğu için ben kullanmadım.Tuzunu attım .Etimekleri hazırladığım yoğurda batırarak,tabağın altına sıraladım.bunun üzerine mısır,kornişon turşu ve maydanoz serptim.bir kat daha etimekleri yoğurda bulayarak dizdim.en üste kalan yoğurdu döktüm ve streç film geçirerek buzdolabında2-3saat beklettim.Etimekler bu süre içinde biraz yumuşayacak.Yenileceği zaman ise önceden küp küp kızasrttığım patatesleri,maydanoz ve nanayi,kornişon turşuyu ,mısırı,yeşil zeytini yanyana sıralar halinde koydum.Ancak öncede belirttiğim gibi tabak küçük olduğu için pek düzgün olmadı.Büyük  tabakta gerçekten resim gibi bir görüntü oluyor.Umarım en kısa zamanda bo şekliylede sizlere bir sunum yaparım.


Kuşbaşı etleri önce çok az sıcak su ile düdüklüde pişirdim.Daha sonra sıvıyağda biraz salça ve bir soğanı soteledim.Daha sonra bir sivribiber,bir kabukları soyulmuş domates ve küp küp doğranmış patatesleri ilave derek bir müddet daha çevirdim.Etleri ilave ettim biraz su ekleyerek bir süre pişirdikten sonra afiyetle yedik.

10 yorum:

Meleğin Mutfağı dedi ki...

bahar da bahar gibi bir tarif, cok harika görünüyor canım ellerine sağlık.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık Bernacığım etimek salatasını bloglarda görüyorum ama hiç denemedim.Merk ediyorum.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Canim arkadasim senin de ellerine saglik... Sevgilerimle, hayirli geceler diliyorum...

angel dedi ki...

ellerıne sağlık cnmm
ne çok severım etımek salatasını...sevgılerle

Özlem dedi ki...

Çok değişik bir salata olmuş, mutlaka denemeli, ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

oh ellerine sağlık

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Ellerinize sağlık. Hep yapmak istediğim ama bir türlü yapamaya fırsat bulamadığım bir salata. Görüntüsü çok hoş. Muhakkak benim de denemem lazım :)
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bernacığım hayırlı cumalar,hepsi güzel nimetler,afiyet olsun,sevgilerimle...

KEYFESEYRAN dedi ki...

Eline sağlık canım etimek salatası harika rejimdekiler için

zafer dedi ki...

canım ellerin dert görmesin ne kadar güzel bir salata öyle sunumu görüntüsü çok hoş tadıda bir o kadar güzel olduğuna eminim yanındada kavurmayla enfes olmuş.

Related Posts with Thumbnails