6 Mart 2010 Cumartesi

EKŞİLİ KÖFTE(SULU KÖFTE)

MALZEME VE YAPILIŞI

250 gram azyağlı kıyma,
1 adet rendelenmiş soğan
1 kaşık pirinç,
1 kaşık köftelik ince bulgur,
1 adet yumurta,
biraz kıyılmış maydanoz,karabiber,pulbiber,tuz
bu malzemeleri hep birlikte iyice yoğurup küçük köfteler yapılır ve un yayılmış tepsiye konulur ,tepsiyi sallayarak her tarafının unlanması sağlanır.diğer tarafta daha önceden ıslatıp haşladığımız 1 bardak nohut 5-6 bardak kaynar suyla tencereye konulur biraz piştikten sonra köfteler konulur hepsi birlikte pişirilir.diğer tarafta 1 kaşık un,1 yumurta ve 1 limonun suyuyla(limon çok büyükse yarısıyla)blanderda iyice karıştırılır,karıştırırken çorbanın suyundan bir-iki kepçe koyarak karıştırmaya devam edilir ,sonra karıştırarak çorbaya bu terbiye ilave edilir.üzerne biber-domates salçasını tereyağıyla kızartıp pulbiber,karabiber,nane ilave edip,birazda maydanoz serperek afiyetle yenir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bernacıgım eline saglık ekşili köftenin yemesini sevdigim için sık yaparım.

umutluhayat dedi ki...

sağol ablacım

Related Posts with Thumbnails