Geçenlerde annemin verdiği Silifkeden gelen nefis kokulu limonlarla hem oğlum içsin diye hemde limonlar değerlensin diye limonata yaptım.
Bu tarifide çok eski bir yemek dergisinde görmüştüm.Pişirilerek yapılan limontayı daha önce hiç duymamıştım.Ve denemeye karar verdim .Sonuç harika oldu.Bundan sonra hep böyle yapacağım limonatayı.
Malzemeler:
3 limonun suyu
5su bardağı su
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1,5 çay bardağı toz şeker
4-5 dal nane
Yapılışı
şekeri ve 3 bardak suyu bir tencerede kaynattım.Limon kabuğu rendesi ve nane yapraklarınıda ilave ettim.2 dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocağı kapatarak ,sürahiye tel süzgeçten süzerek boşalttım.Kalan 2 bardak suyu ve limon sularınıda ilave ettim.Buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ve buz ile servis yaptım.Mutlaka deneyin
3 yorum:
Limonatayı kaynatıp hiç yapmadım vede duymadım en kısa zamanda deneyecegim.
Bernacığım bende ilk defa kaynatılarak yapılanı duydum.Şekerle bekletileni biliyorum ama bu çok değişik.Deneyeceğim.Sevgiler
canım çok guzel olacagı kesın.yaşlı bır teyzemız vardı o yapar getırırdı ama konstre olarak gelır bız sulandırırdık.ona benzıyor tadına doyum olmazdı.Elelrıne sağlık Berna'cığım.sevgiler öpüyorum.
Yorum Gönder