21 Mart 2010 Pazar

ÇİKOLATALI COCO KURABİYE


 sevgili Kibelenin mutfağında gördüm ve çok beğendim bu tarifi ,bugünde denedim ve favorilerim arasına gi,rdi.Herkes tadını ülkerin coco starına benzetti.Şu anda diyette olan kardeşim benden söz aldı.Diyeti biter bitmez onun içinde yapacağım bu güzel kurabiyeyi.

Bu çikolata dökmeden önceki hali

Tarifi aldığım Kibelenin mutfağında gram ölçüleri verilmişti.Ben bunu kendime uyarladım ve hatta daha sonra ölçüyü de bir tarafa bırakarak gözkararı yaptım.

Ama hesabıma göre gram ölçüleriyle örtüştürdüğümde şöyle oluyor.

2 yumurta
1,5-2 su bardağı hindistancevizi
2 kaşık nişasta
1 su bardağı toz fındık
4-5 kaşık toz şekeri
yarım su bardağı damla çikolata

Üzeri İçin Çikolata gLazürü veya benmari usulü eritilmiş bitter çikolata

Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp kaşıkla iyice birbirine yedirdim.Muffin kalıplarına birer kaşık koyup önceden ısıttığım 160 derece fırında 15 dk. kadar pişirdim.Soğuyunca üzerine birer kaşık çikolata glazürü döktüm.

aslında glazürüm az geldi kurabiyelerim büyük geldi.Ben birer lokmalık yapıp tümünü çikolata içine atmayı düşünüyorum bir dahaki sefere.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim benim, hem kekin, hem de kurabiylerin cok leziz görünüyor... Ellerine saglik... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum,,,

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok nefis görünüyor.Kibele benim de çok severek takip ettiğim bir blog.
Sevgiyle kal.

mehtap kuzucu dedi ki...

ayyyy bu çikolatalı coco kurabiyeyi de mutlaka denemenizi isterim ,canım bernacığım banada göndererek bu nefis tadı tatmamızı sağladı,bayıldık hepimiz ellerine sağlık bernacığım...

Related Posts with Thumbnails