2 Mart 2010 Salı

BENGÜNÜN ISPANAK BROWNİSİNİ DENEDİM


geçenlerde beğenerek izlediğim bengünün blogunda bu tarifi gördüm ve çok beğendim.Açıkçası ben ıspanağı hep yemek olarak yemekten sıkılmıştım ve yaptığım yemekten artan ıspanağıda değerlendirmek istiyordum.Bende Bengünün tarifini denedim ve çok beğendim.Kendisine buradan çok teşekkür ederim.Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.

Ben nasılmı yaptım.Çok ufak değişiklikler yaptım.Ben pastırma ve kırmızı biber kullanmadım.
işte şöyle yaptım.


Malzemelerim
250 gr kadar ıspanak
1 kuru soğan
1 yumurta
yarım su bardağı un
yarım su bardağı süt
yarım çay kaşığı kabartma tozu
sıvıyağ
1 diş sarımsak
tuz
karabiber kaşar peyniri rendesi

Yapılışı

ıspanağı biraz haşladım .ince kıydım.Soğan,sarımsak ve sıvıyağı soteledim.Ispanakla karıştırdım.Ayrı bir kapta yumurta süt,un kabartma tozunu karıştırdım.kaşar peyniri sütlü karışım ve ıspanaklı karışımı birleştirdim.tuz ve karabiberini ekledim.İyice karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama döktüm.190 dereceli fırında yüzü pembeleşene kadar pişirdim.

7 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

çok guzel olmus ellerıne saglık canım.paylaşımlada bu bloglar ne guzel hale gelıyor.herkes bırbırınden tarıflerı alıyor sonra onlarda yapıyor:)guzel bence..ben senden bır sey rıca edecegım canım bu tarıfı aldıgın blog sahıbı bengünün ayarlarında problem var ama kendısı su an sanırım farkında degıl.yorum yazılamıyor bana yazdıgı yoruma bu yuzden cevap veremedım.ona ıletsen ayarlara gırıp yorumları sececek orda tam sayfa yerıne pop-up penceresını işaretleyecek o zaman problem kalkacak::)sana zahmet olmazsa iletebilirsen sevinirim.kucak dolusu sevgiler.

Hayattan Azıcık dedi ki...

Bengünün tarifleri gerçekten çok güzel. Bende bu tarifi görünce denemeliyim demiştim ama blogları gezerken o kadar çok tarif beğeniyoruz ki unutum bunu. Bu ikinci görüşüm bu tarifi artık yapmak şart oldu. Ellerine sağlık canım...

umutluhayat dedi ki...

tülincim problemi ilettim arkadaşımıza .gerçekten çok haklısın,gğzel paylaşımlarla yemek defterlerimize güzel tarifler,hayatımızada güzel dostluklar giriyor.

estergoncum,gerçekten çok lezzetli oldu.denemeni bende tavsiye ediyorum.

zafer dedi ki...

nefis olmuş ellerine sağlık bernacığım.

umutluhayat dedi ki...

sağol ablacım

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

Berna'cığım, umarım tariften memnun kalmışsındır. Ben bir kere denemiştim. Lezzetliydi ama yine de belki başkaları beğenmez diye düşünmüyor değil insan. Bu arada ayarları mı da düzelteceğim :) Uyarılar için çok teşekkürler.

umutluhayat dedi ki...

bengücüm çok beğendim tarifini çok teşekkür ederim yemek defterime kırmızı yıldızlı bir tarif kazandırdığın için

Related Posts with Thumbnails