23 Mart 2010 Salı

ARJANTİN KARAMELİ


istediğiniz her türlü pasta kurabiye ve kekte kullanabilirsiniz kalanını kavanozda saklayıp daha sonra kullanmak üzere kaldırabilirsiniz.Arjantinde bu sos her türlü tatlıda kullanılan yaygın bir sos .Özellikle kreplere ve dondurmayada çok yakışır.

3 yemek kaşığı şeker kısık ateşte karamellenmeye bırakılır diğer tarafta 1/2 kg süt ve 12 yemek kaşığı şker kaynatılır içine karameli 1/3 çay kaşığı karbonat,1/2 çay kaşığı vanilya konularak reçel kıvamına gelene kadar karıştırılarak kaynatılır.kaşıktan damla damla inmeye başlayınca içinde soğuksu olan daha geniş bir kap içine oturtulur ve hızlı hızlı çırparak karıştırılır .Eğer istenilen akışkanlık sağlanamazsa mikserle biraz çırpılır.doyumsuz bir lezzet oluyor.

4 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

karamel konusunda başarısız oluyorum hep umarım işe yarar...

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Bu sos çok ilgimi çekti, umarım deneyebilirim. Tarif için teşekkürler. Sevgiler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

pek leziz görünüyor gerçekten.
ellerine sağlık tatlım:)

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Denemek lazım ..
Dayanıklı olması da artı avantaj..
Ellerıne sağlık..

Sevgilerle..

Related Posts with Thumbnails