24 Şubat 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KURUFASÜLYE


MALZEME



1/2kğ enbüyük boydan kurufasulye,

2 adet kurusoğan,

2 adet domates

4-5 adet kesmeşeker

3-4 diş sarımsak,tuz,ZEYTİNYAĞI

üzerini süslemek için maydanoz v.s



YAPILIŞI


fasulyeler akşamdan ıslatılır,

tencereye zeytinyağı konulur,soğanlar salata soğanı gibi doğranır,sarımsak ince doğranır,domates rondoda iyice püre yapılır şeker ve tuz konarak iyice pişirilir(düdüklü tencerede daha kolay) servis tabağına alıp üzeri maydanoz ,kırmızı biber v.s süslenir.hafif ılık yenmesi tavsiye edilir.


afiyet olsun

1 yorum:

Mahide dedi ki...

Zeytinyağlı kuru fasulyeyi çok severim nefis görünüyor.

Related Posts with Thumbnails