Uzmanlar yemeğin buharda pişmesinin sağlık açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.
En sağlıklı yemek pişirme yöntemlerinden birisi de buharda pişirmek. Buharda pişirmenin en önemli özellikleri arasında, besinlerin vitaminlerini kaybetmemesi ve bu pişirme yöntemiyle, dışarıdan hiçbir katkı maddesinin besine değmemesi var. Buharda pişirme yöntemleri yumurta, kök sebzeler, kabuklu deniz ürünleri gibi besinler için ideal. Böylece daha az su ve hava teması sağlanarak, besin öğelerinin kaybı engellenir. Buharda pişirmek sağlıklıdır çünkü yiyeceğin içeriğindeki nişastanın kırılması- yumuşaması; selüloz, protein ve lifli yapının kırılması ile yemek daha yumuşak hale geliyor. Besinler daha kolay sindirilebiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder