Kremkaramel benim en sevdiğim tatlılardandır.Bu tarifde yıllar önce Değerli yazar NEVİN HALICI nın yemek kitabından almıştım.Ogün bugündür pratik bu tariften yaparım kremkarameli.Bildiğim başka kremkaramel tarifleride vardı ancak genelde uğraştırıcıydı.yok akıyla sarısı karışmasın yoksa çatlar hesabından.Bu tarifte topu topu 1 yumurtayı akı sarısı ayrılmadan konuluyor.Şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler;
1 lt.süt
1 yumurta
7 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
5 çorba kaşığı şeker(üzeri için)
vanilya
YAPILIŞI
Süt ve şekeri kaynatıyorum.Nişasta ,yumurta ve suyuda çırpıyorum.kaynayan süte yavaş yavaş karıştırarak ekliyorum.karıştırıyorum sürekli pat pat edince ocaktan indiriyoeum.Krem karamel kaplarına veya tabanı dar ağzı geniş komposta kaselerine yada silikon tek kişilik kaplara boşaltıyorum.5 kaşık şekeri eritip üzerlerine paylaştırarak döküyorum.Buzdolabında ,donan şekerler eriyinceye kadar bekletiyorum.Daha sonra tabaklara ters çevirerek süsleyip ikram ediyorum.
5 yorum:
canım benim senin krem karamelinin tadını unutmak mümkünmü,senden öğrendiğim bu güzel tarif benimde kurtarıcım ,ama seninkinin tadı başka ,sunumun ise harika olmuş bu konuda banada fikir vermiş oldun ellerine sağlık...
teşekkürler ablacım iltifat ediyorsun ...
ellerine sağlık nefis görünüyor.
canım benim harika bir görünüm ve tat muhteşem ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor hemen tarifi denedim tadıda nefis oldu saol canım.
Yorum Gönder