Bu akşam kandillerini kutlamak için annemlere gidecektik.Önce irmik helvası yapıp götüreyim diye düşündüm.Daha sonra şöbiyette karar kıldım.Annemlerin komşularıda gelmişti ve tatlım çok beğenildi.
Nasılmı yaptım.Yuka baklavalık hamurunun 5 kat yufkayı aralarını iki katta bir eritilmiş tereyağı ile yağladım.
daha sonra küçük karelere kestim.karelerin ortalarına yarımşar tatlı kaşığı kaymak ve ceviz koydum.nuska şeklinde katladım.Borcama dizdim.üzerine eritilmiş tereyağını biraz sıvıyağla karıştırarak döktüm ve 10 dk. 150 derecede pişiridm daha sonra 180 e yükselttim ve kızarıncaya kadar pişirdim.Tatlıları fırına verdiğim sırada 3 bardak şekere 2 bardak su ile şerbetini hazırladım.Balkona koydum tatlılar çıktığında biraz serinlemişti şerbet.sıcak tatlının üzerine döktüm.
10 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK.......
teşekkürler gülsümcüm
şöbiyet harika ellerine sağlık cnm
teşekkür ederim canım
şöbiyetin 95 numara ile yayında sevgiler...Ellerine sağlık...
teşekkürler canım
ooooooooof nasıl canım çekti bilsen .Nefis görünüyor.Sabahları aç karına tatlı yemeyi çok severim. Olsad yesem şimdi.
ellerine sağlık.....
bellek;bende sabahları aç karnına tatlıyı çok severim,benim için aç tok fark etmez tatlı olsunda.hoşgeldin
harika görünüyor denemeyi çok istiyorum ama denersem yerim AMA BEN DİYETTTEYİMMMM.....
denemeni tavsiye ederim ablacım sen ucundan azcık yersin
Yorum Gönder