14 Ağustos 2013 Çarşamba

GEZİ NOTLARI:SELİMİYE -KIZKUMU



      Güzel bir yaz gününden herkese kocaman ,sıcacıkkk,mutlu bir merhabaaaaa........
      Gezi notlarımı paylaştığım  son yazımdan bu arad  epey bier zaman geçmiş..Bir önceki postumda size Marmaris ve içmelerdeki güzel tatilimizden bahsetmiş ve sizler için tavsiyeler ve ipuçları sunmuştum.Aynı tatilin devamını ise hemen birkaçgün sonra paylaşmak üzere ayrılmıştım.Ancak bir de baktımki aradan 20 güne yakın bir zaman geçmiş ve ben bu arada bir başka tatil daha yapıp gelmişim.O zaman zaman geçirmeden harikalar diyarı  selimiye ve kız kumundan devam edelim.Paylaşacağım çok güzellik var sırAda...

                                                                  KIZKUMU
       Denizin üzerinde yürümek istermisiniz.Üstelik  cennet bir doğa eşliğinde.Cevabınız evet ise buyrun Orhaniye Kızkumuna. Marmarise 25 km uzaklıkta deniz ve yeşilin kucaklaştığı  koyda deniz içinde bulunan ve kumlardan oluşan yaklaşık 600 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğindeki yol, üzerinde yürüyen ziyaretçilerine, deniz üzerinde yürüyormuş hissi veriyor.
 
 Anlatılan  efsaneye göre, 3 bin yıl önce Baybassos Kenti’nin kralı, düşmanlarıyla giriştiği uzun yıllar süren savaşı kaybeder. Kenti ele geçiren düşmanlar, kral ile halkını öldürür. Krallığın güzelliğiyle meşhur prensesi, korsanlardan kaçmaya çalışır. Deniz kıyısına gelen ve yüzme bilmeyen prenses
 gerçekleşen mucize sonucunda eteğine doldurduğu kumları serptikçe deniz üzerinde bir yol oluşmaya başlar. Havanın karanlık olması nedeniyle yolunu kaybeden prenses, eteğindeki kumlar bitince boğularak yaşamını yitirir.
 

     Kızkumundan 15 km kadar ileride Selimiye Köyüne ulaştık.Bu cennet beldeye aşık oldum.Sakin,dingin nefis bir köy.Havuz gibi sakin denizi nefis manzarası ile beni büyüledi.
   Selimiye girişinde gözümüze çarpan palmetto otele yerleştik konum,manzara ve bahçe dizaynı çok güzel zaten bizide bu etkiledi ama hizmet kalitesi maalesef alınan ücret ile örtüşmüyor.Bence bu otel daha iyi işletilmeli diye düşünüyorum.

                     Umutcum havuzdan ve denizden çıkmadı tüm tatilimiz  boyunca :)


                    
 
               Ben ise sanki bana özel olan bu sakin ,dingin denizin tadını doyasıya çıkardım.
Selimiye bir cennet sanki..Doğası ruhunuza ilaç gibi gelecek..

 
 
 
 
 
Demir atmış yatlarla bir başka güzel Selimiye.
 
Köy meydanında sıra ile balık lokantaları var.Hepside birbirinden şirinler.
 



 Bu köy bana zaman zaman Alaçatıyı zaman zamanda eski foçayı anımsatsada buranın havası bir başka.Daha tam eldeğmemiş bir yer.İnşallah  burayıda mahvetmeyiz.




                                                 PAPRİKA TATLININ EN GÜZEL ADRESİ
      Köymeydanına geldiğimizde hemen dikkatimizi çekti  paprika.Çok şirin bir yer.Enfes tatlıları var özelliklede haşhaşlı tatlısı ile meşhur.İşletmecileri ise mükemmel insanlar,güleryüzlü,yardımcı...Sanki bir dost meclisinde hissediyorsunuz kendiniz.
                                 sıcak ve samimi  iç dizaynı insanı rahatlatıyor.
  Birgün ylunuz Selimiyeye düşerse bu şirin dükkana mutlaka uğramanızı tavsiye ediyorum.Kendinizi bu lezzetlerden mahrum etmeyin.

          Küçük küçük şirin oteller var burada.Bir dahaki gidişimde lostayı tercih edeceğim.       


                      Çok şirin  minik minik alışveriş dükkanları,küçük butikler var.

                                                     Çantalara bayıldım.

                                               E lbiselerde çok güzelllll.



                                                                      SARDUNYA (BALIK VE LEZZET)


   En iyi balıkçı  diye sorduğumuzdan herkesten aldığımız cevap aynıydı  SARDUNYA.Zaten biz gitmeden de sardunyanın mthini  duymuştuk.Akşam üzeri Otelimizden çıkıp harika manzara eşliğinde sardunyaya ulaştık.Tbii gündüzden randevu almazsanız yer bulma şansınız çok çok az.
  Hemen nefis manzarayla içiçe olan masamıza oturduk .Ve nefis lezzetlerin tadını çıkardık.


   Ve Selimiye yazımda burada sonlandı.Aslında bu cennet beldeyi  kelimelerin anlatması çok zor.Bizzat gidip görmeli.En kısa zamanda Dalyan postumla sizlerle olacağım.Şimdilik hoşçakalın.








1 yorum:

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

merhaba canım... bizde şuanda Marmaristeyiz ve çevremizden aldığımız bilgilerle yarın kızkumuna gidicektik bu postu görmem çok iyi oldu verdin. bilgiler için teşekkürler.bana çok faydası oldu...

Related Posts with Thumbnails