9 Aralık 2012 Pazar

KURBAĞA KURABİYE


Umuta  birşeyler yedirebilme  çalışmlaraım devam ediyor...Maalesef  ilgisini  çeker diye  düşündüğüm  bu kurabiyeden  sadece  bir ısırık  yedi..Tadına  eşim  ve  ben  çok  beğendik  ama  umut  sanıyorum  içindeki  kakolu  kısımdan  dolayı yemedi.Genelde  tek  renk  yiyor  çünki  :)  Umarım  birgün  beni  uğraştırmadan  yemek  yiyen  iştahlı  bir çocuk  olur.Zira  iştahsız  bir  çocukla  uğraşmak  çookkkk  zorr...


Bu  güzel  tarifi  nette  gezinirken  burada  gördüm..Bu  güzel  tarifi  için  değerli  blog  yazarına  çokk  teşekkür ederim.


Malzemeler

150 gr. margarin (becel  kullanıyorum)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao



 

Hamuru kakao hariç yoğuralım. Biri diğerinden daha küçük iki parçaya ayıralım. Küçük parça olan hamura kakoyu ekleyelip tekrar yoğuralım. Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp top şeklinde yuvarlayalım. Elimizde düz bir yerde avuç içi kadar açalım. Kakaolu hamurdan açtığımız hamurun yarısı kadar bir parça alalım. Şekildeki gibi uzunlamasına yuvarlayalım. Beyaz hamurun üzerine koyalım. Beyaz hamuru dikkatlice kapatalım.


İki elimizin arasında yavaşça oval olarak yuvarlıyalım ve birleşim yerlerini kaybadelim. Keskin bir bıçak yardımı ile ön kısmını dikkatlice ağız oluşturmak üzere keselim.

Bacakları oluşturmak içinde şekildeki gibi bıçakla iki yandan kesip hafifçe ayıralım. Sırtına bıçakla kesik atalım.

İki adet boncuk şeker yada damla çikolatayla gözlerini yapalım. Kurbağanın ağız boşluğunun kapanmaması için 1 adet kuru fasulye ile destek yapalım.

180 derecede ısıttığımız fırına kurabiyelerimizi koyup. hemen fırınımızın ısısını 150 dereceye düşürelim. Kurabiyelerin pembeleşmesini beklemeden pişirelim(beyaz un kurabiyesi gibi olacak)



Piştikten sonra kurbağaların ağzındaki fasulyeyi çıkarıp servis yapın.



 

6 yorum:

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cok sirin olmuslar, Umutun yerine ben yiyebilirim:) Uzulmeyin buyudukce yemesi degisir daha cok yer..cocuklar hep boyleler:)) elinize saglik

mehtap kuzucu dedi ki...

çok güzel görünüyor,
kurabiye,tadınında çok güzel olduğuna eminim..umutcuğumun iştahıda inşallah en kısa zamanda açılırda bu güzel yemeklerden,pasta ve kurabiyelerden yer.ellerine sağlık bernacığım




Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...


çok güzel çok şeker olmuşş
aşkolsun tatlı Umut'umuza !
müsaade etsin biz gelelim, kahvemize eşlik etsin annesi :)))

Unknown dedi ki...

Bernacigim, lütfen kendini fazla heba etme... Benim oglum 12 yasinda... Bu seneye kadar Umut gibiydi... Asla karisik birsey yemek, tatli, kurabiye agzina sürmezdi... Zaman icerisinde, büyüdükce aliskanliklari ve istahi da degisti, yine az yiyor ama saglikli masallah... Bu yüzden emin ol, ergenlige dogru umutcuk ta degisecek... Sevgilerimle, ellerine saglik...

durutarifler dedi ki...

Pek şirin olmuş gerçekten
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis olmuş. Çok şirin.
İştahsız çocuk gerçekten zor bir durum. Bu kadar güzel şeyler bile ilgisini çekmeyince işin zor. Dilerim kısa süre sonra daha iştahlı olur.
Sevgiyle kal.

Related Posts with Thumbnails