20 Ekim 2012 Cumartesi

VİTRAY KURABİYE-MUTLU BAYRAMLAR


Herkese mutlu ve huzurlu bir gün dileğiyle merhaba.Güneşli bir günle huzur bulurken ,okuduğum haber beni biraz tedirgin etti.Zira  yarından itibaren  soğuk ve yağışlı bir hava bizi bekliyormuş.Malum önümüz bayram ve 6  günlük tatilde bizde dahil olmak üzere pek çok aile tatile çıkacak.Pırıl pırıl  güneşli bir tatil  daha içimizi açardı diye düşünüyorum.Hayırlısı olsun bakalım.


Bir başka endişem ise  Umutçuk 4 gündür rahatsız ateşle başladı,şimdi sadece öksürük var .Üç gün okula gidemedik.Zaten okullar açıldı  biz  hastalık sezonunu  açtık.

*******
Bu arada  herkesin  kurban bayramını en içten dileklerimle  kutlarım.Biraz erken bir  kutlama oldu  ancak belirttiğim  gibi  bayramda  tatile gidiyoruz.

Bugünki  tarifimize  gelince...Daha  önce  tarifini  verdiğim  GÜLEN SURATLI  KURABİYELERİN  hamurundan...Tıklayarak  tarife ulaşabilirsiniz.


Yapmamız gereken  hamuru yoğurduktan  sonra  merdane ile açarak  bir bardal ile yuvarlaklar  çıkaralım.Bu  yuvarlakların ortalarınıda  dilediğimiz  minik kalıplarla  veya  şişe  kapakları ile  çıkaralım.Tepsiye  dizelim.Bu  ortadaki  boşluklara  minik  şekerleri parçalayarak  koyalım  dilerseniz iki renkte  koyabilirsiniz,ebruli  bir görüntü elde edersiniz.Daha sonra  fırına verip pişirelim.şekerler  eriyerek yayılacak  ve cam gibi bir  görüntü alacaktır.Fırından  çıkarınca  soğuyana kadar bekleyelim ve tepsiyi  boşaltalım.


Şeker  delisi  oğlum  bu kurabiyelerede  bayıldı....


7 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar, çok güzel görünüyorlar.Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım,mutlu bayramlar...

zafer dedi ki...

nefis olmuşlar bernacığım eminim çocuklar bayram etmiştir görünce ellerine sağlık birtanem

mutfagabuyrun dedi ki...

geçmiş olsun canım.acil şifalar diliyorum umuta.kurabiyeler harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Görüntü süper ellerine sağlık

sevgiler

çeşnici Handan dedi ki...

Bernacım sağlıklı ve güzel bir Bayram dilerim sevgilerimle.

Banu dedi ki...

Canım ellerine sağlık kurabişler nefis sanada mutlu iyi bayramlar yanacıklarından hasretle öptüm.

Related Posts with Thumbnails