21 Haziran 2012 Perşembe

SÜT REÇELİ ( Made ın ZAFER)


Meğer tarif yayınlamayı ne çok özlemişim ,hazır gecenin serinliği pencereden  sızıp odayı serinletirken  bu güzel tarifi de sizlerle paylaşmak isterim.Tarif Zafer ablacığımdan .Hafta sonu Ankara ziyaretimde tadına doyamadığım nefis lezzet.Süt reçeli ,Sizde karameli seviyorsanız ve zahmetine katlanırım diyorsanız,buyrun tarife geçelim...



 MALZEMELER
1kg yağlı süt(taze yağı alınmamış sütten daha güzel olur ama günlük sütlerden de yapılıyor içerisine krema ve tereyağ koyularak)ben pastörize günlük sütten yaptığım için içerisine 400 gr krema,200 gr tereyağ koydum

1,5 su bardağı tozşeker

1 tatlı kaşığı karbonat(yemeklik pastalarda kullandığımız)
1 küçük paket damla sakızı

süt ve krema tereyağ derinliği fazla olan bir tencereye koyulur,üzerine şeker ilave edilirkaynatılır kaynayan süte bir çaybardağı içinde süt ile karbonat karıştırılıp ilave edilir .süt hemen kabardığı için taşmasın diye derin kapta olmalı ve sürekli karıştırılmalıdır .ocağı kısık hale getirip (içierisine sakızlarıda dövüp ilave ediniz)elle veya pilli karıştırma aparatı ile karıştırarak rengi karamel koyuluğu bal kıvamına gelene kadar 2-3 saat kaynatalım ve kavanozlara alıp soğuyunca ağzını kapatıp buzdolabınz koyalım afiyetle yiyelim.

4 yorum:

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Ellerine sağlık. çok değişik bir tarif denemeye değer:)

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Süt reçeli sıklıkla yaparım lakin içine damla sakızı atmak hiç aklıma gelmemişdi..
Ellerıne sağlık canım ben de denıyeceğim..
Sevgiler...kucak dolusu.

modern rapunzel dedi ki...

değişik bir tarif olmuş. eminim çok lezzetlidir. elinize sağlık. bu arada blogunuzda yer alan tarifleri www.tuzvebiber.com'da paylaşarak Migros, Tansaş ve MacroCenter mağazalarında kullanabileceğiniz Money Puan kazanma şansı yakalayabilirsiniz.

Fatosca Tadlar dedi ki...

Öncelikle Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ellerinize sağlık. Denemeyi çoook istediğim bir tarif. Pişirme aşamasında ocağın başında sürekli karıştırmak mı gerekiyor acaba? Pişme esnasında arada bir mi karışıtıracağız... Tadından şüphem bile yok ama zahmetli diye hep öteliyorum. Ne dersiniz???
Sevgiler bana da beklerim fatoscatadlar.blogspot.com'dayım:))

Related Posts with Thumbnails