7 Eylül 2011 Çarşamba

KİLO ALDIRMAYAN ÇAVDAR UNLU KEK VE KOCAMANNN BİR MERHABAAAA


Tüm  takipçilerime uzuunnn bir aradan sonra merhaba.Evet çok uzun zaman geçti.Umarım beni unutmamışsınızdır.Ve umarım artık çok daha sık beraber oluruz.Hepinizi çok özledim.Tüm blog arkadaşlarımı,bloglarını ve o sımsıcak yorumlarınızı.Bu geçen zaman içinde benim hayatımda önemli bir değişiklik olmadı.Bol bol gezerek ve enerji depolayarak tekrar aranıza döndüm.


Bugün sizlere ilk kez denediğim ve internette sıkça karşılaştığım,adını kilo aldırmayan kek koydukları(benim iddiam değil) güzel bir kek tarifi vermek istiyorum.



Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker(biraz azaltılabilir)
yarım su bardağı light süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 paket kabartma tozu
1 vanilya
boza kıvamında olacak kadar çavdar unu

YAPILIŞI

Yumurtaları şeker ile birlikte köpürene kadar çırpın.Sırasıyla yağ, süt, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.Yeterince çavdar unu ekleyip boza kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın.Karışımı dilediğiniz kek kalıbına döküp 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkartılan keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmm hoşgeldin bende özledim val
la ellerine sağlık kek süper öpüyorum.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Hoşgeldin canım,kilo aldırmıyorsa yuppii 1 bütün keki ben yerim:)

Sevgilerimle....

yeşim dedi ki...

hoşgeldin canım.özlettin kendini...artık uzaklaşma olurmu...
kek çok güzel görünüyor ellerine sağlık....ama....içinde şeker varsa kilo aldırır bu canısı ya...ligth süt hikaye...az yemeli bence yinede...
öpüyorum.sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Hosgeldinnnn ve ellerine saglik canimmmm benimmmm....:::)))

Bir Dilim Aşk dedi ki...

Bernacım kocaman Hoşgeldinnn diyorum.
Kekin harika olmuş, ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

mehtap kuzucu dedi ki...

öncelikle hoşgeldin bernacığım,o kadar uzun ara verdinki... neyseki bizlerlesin uzun geçen güzel tatilinden sonra..ellerine sağlık kek çok güzel görünüyor,özelliklede kilo aldırmayan kek olması çok iyi,tarifini aldım en kısa zamanda denenecek:)öpüyorum seni

zafer dedi ki...

Bernacığım harika bir kek ve muhteşem bir başlık olmuş.insanda psikolojik bir rahatlama sağlıyor, yersem kilo almdırmaz gibi düşünüyor ve hemen yapmak istiyor insan. ben de buna uyacağım ve hemen mutfağa gidip tarif defterime ekleyeceğim arkasından keki çırpmaya başlayacağım. çokkk teşekkürler güzel ve değişik bir tarif kazandırdığın için saol canım.....

mintinin dünyası dedi ki...

CANCAĞIZIM SELAMUALEYKÜM.DEMEK DİYETE DEVAM.CANIM BEN PİLATESİ BIRAKTIM İYİCE.GÖBÜŞÜM FIRLADI.60 KİLOYA İNEBİLDİM.ZAYIFLAYINCA GÖBÜŞ DAHA ÇOK ÇIKTI.NAPICAM BİLİNMEZ.

MAHARETLİM ELLERİNE SAĞLIK.
KEKİN NE GÜZEL KABARMIŞ.
ÇOK ÖPTÜM

çeşnici Handan dedi ki...

Hoşgeldiiiiiiiin Bernacığım. Kendini çok özlettiğini biliyorsun artık her gün bir tarif bekliyorum. Kekin nefis olmuş hele kilo sorunu olanlar için harika bir tarif ellerine sağlık canım.

Büşra Karabaş dedi ki...

Ya ben cavdar unu nu bulamıyorum tam buğday unu ile kek kurabiye pasta tarifleri yokmu ben diyabetliyim .

Related Posts with Thumbnails