5 Şubat 2011 Cumartesi

TAVUK KOKOREÇ

Benim için uzun sayılabilecek bir aradan sonra merhaba lar.Son günlerde büyük bir keyifsizlik var üzerimde,inanın sizleri sessiz sedasız takip ediyorum ,yazamıyorum maalesef,geçici bir sıkıntı olduğunu biliyorum(umuyorum).Biriken tariflerimi şimdilik yavaş adımlarla paylaşacağım sizlerle.Umarım baharla beraber hayattan yeniden tad almaya başlayacağım.

Gelelim tarifimize uzun süre önce sevgili Handanda görmüştüm ,eşimde tavuğu saç kavurma gibi yapsan deyince hemen çeşnici dostumun sayfalarını ziyaret etttim.Çok lezzetli bir yemek oldu.tavsiye ederim.Ben fazladan bir de kuru soğan ekledim.Neyse en iyisi tarife geçeyim.



Öncelikle  minik doğradığım tavuk etlerini soya sosu,zeytinyğı,süt,karabiber,kırmızı biber ,kekik ve köri ile bereber 2 saat marine ettim.bir kuru soğan ve 3 diş sarımsağı doğradım.üç tane sivribiberide minikminik doğrayıp sıvıyağda kavurmaya başladım,diğer bir  tavadada 2 kaşık sıvıyağda marine ettiğim etleri ,ocağı iyice açarak karıştıtrearak kavurdum,daha sonra soğanlı karışımıd ailave ettim biraz daha pişirdim,en son önceden kbuklarını soyup minik minik doğradığım iki tane domatesi ekledim.Biraz daha kavurup servis yaptım.yumuşacık inanılmaz lezzetli oldu.




26 yorum:

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Bu uzayan kis hepimizi bunaltti. Sevgiler...

mehtap kuzucu dedi ki...

ellerine sağlık bernacığım nefis görünüyor tavuk kokoreç ,bende mutlaka deneyeceğim bizim damak tadımızada uygun bir tarif,keyifsizliğine gelince bu kış havaları hepimizi biraz öyle yaptı,ama sen fazla ara verme gözümüz arıyor...sağlıklı vede keyifli günlere inşallah canım kardeşim benim.öpüyorum

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bunları hissettim yazdım ama bu ruh halinden en kısa zamanda çıkmayı diliyorum kendim ve sizin için.

Adsız dedi ki...

berna canım benim biraz ara iyi gelecektir.daha bir yenilenmiş süper olarak döneceğine eminim.nazar da değmiş olabilir MAAŞALLAH BAREKALLAH çok başarılısın..bu kokoreçe bayılıyorum ben de..ellerine yüreğine sağlık çabuk dön emi?

mutfagabuyrun dedi ki...

kokoreçi yemiyorum ama tavuk olunca güzel olmuş bence.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

Yeşim dedi ki...

Gerçekten böyle çok lezzetli oluyor tavuk ellerine sağlık canım.
sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

canım Berna'cığım:)
ellerin dert görmesin balım:)
harikasın sen:)
öperim kocamann:)
mutlu pazarlar dilerim:)

KURABİYECİCİ dedi ki...

Canım benim bendede var bu duygular .noluyo bize ya.Gerçi benimki sanırım menapoz başlangıcı ama senin için çok erken.O kadar daraldımki bende son günlerde tekrar memleketi terkedesim var.Sana onun için ne diyeceğimi bilemiyorum ama genede hayata sarıl sırf sevdiğin şeylerle ilgilen geçecek ,geçmeli başka şansı yok.Öpüyorum canım

Özgen dedi ki...

Merhaba canım eline sağlık ben de buna benzer bir tarifi yalancı kokoreç adı altında yayınlamıştım çok lezzetli oluyor.Ayrıca kendini ferah tut ve bol bol dua et.Ben sıkıntılı zamanlarımda hep bunu yaparım çok faydasını görüyorum arkadaım tavsiye ederim sevgiler...

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Çok nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Hayırdır iyi misin? Sağlığın yerindedir umarım. Kendine iyi bak. Sağlıcakla kal. Sevgiler.

dokuzuncubulut dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor Berna'cığım. Biz de çok severiz. Ellerine sağlık olsun.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

oluyor arada böyle durgunluklar canim, cici cici kendini toparla fazla özletme kendini olurmu..
tavuk kokorec nefiss görünüyor. ellerine emegine saglik! sicacik sevgiler

casminella dedi ki...

Bernacığım bu ruh halinin bir an önce düzelmesini dilerim. Ben de merak ediyordum seni, küstü mü hiç uğramıyor bloguma diye.

Hepimiz zaman zaman bu tür bezginlikler yaşıyoruz, canımız hiç bir şey yapmak istemiyor. Umarım çok çok kısa sürer. Kafanı kaldırıp gökyüzüne, güneşe, pamuk bulutlara bak. Eminim o zaman düzelecek. Sevgiler....

Magia da Inês dedi ki...

Olá, amiga!
Passei para conhecer o seu blog.
Sua receita é deliciosa e tem um visual incrível.
Seu blog é bonito.
Você é muito talentosa.
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil♥♥ °º
♥♥ °º
° ·.

mintinin dünyası dedi ki...

bernam aştın sen kendini bacııım:))
nefis olmuştur hiç şüphem yok.
marifetin sınır tanımıyor gayrı:)
eline sağlık.
sevgiler...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Bernacım, canım kardeşim; eğer özel yaşamında seni üzen belirgin birşey yoksa, bunun adı kış depresyonudur. İnsanların güneş ışığına olan hasretlerinden dolayı yoğunlaşır. Bu aralar güneş açmışken, at kendini dışarılara, oğluşunu da al yanına, unutma en iyi tedavi çocuklarımızdır. Sevdiğin ne varsa yap, dostlarınla buluş, komedi filmlerine git, dizi izleme fazla, bunalma..Bu arada kokoreç olsun da nasıl olursa olsun diyeyim de lafımı bitireyim canım benim.. Sevgiler..

Fatoş Öztürk dedi ki...

Selam Bernacığım bende senin gibiyim üzerine vakitsizlik,kızımın hastalığı eklenince biraz ara verdim.
Tavuk kokoreç nefis görünüyor ellerine sağlık.En içten sevgilerimle...

çeşnici Handan dedi ki...

Bernacığım sanırım havalar hepimizi böyle yapıyor neyse bahara az kaldı biraz dinlenmek iyi gelir herhalde ama ne olur arayı bu kadar açma. Tarifin süper olmuış canım nefis görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun. Güzel bir hafta dilerim.

zafer dedi ki...

bernacığım kokoreçi aslında hiç yemem ama bu tarif çok cezbedici görünüyor eminim harika olacaktır denemek isterim.ellerine sağlık canım.

nagnesli sofram dedi ki...

Geçmiş olsun. En kısa zamanda eski neşenize kavuşmanız dileğiyle. Bu güzel tarif için ellerinize sağlık.
sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
kıyamam sana.Bu havalar insanı mutsuz ediyor. Yakında bahar gelecek ve bizlerde o güzelim bahar çiçekleri gibi neşeli ve güler yüzlü olacağız.
Ellerine sağlık. Tavuk nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

Tümay Öztürk dedi ki...

Bu tavuk kokoreç gerçekten çok lezzetli. Ellerine sağlık. Umarım içiçin sıkıntısı geçer belki de havaları bir açıp bir kapamasındadır. Lütfen kötü de düşünüp için sıkma.

Nilgün dedi ki...

Ben de yapmıştım çocuklar çok beğenmişti. Ellerine sağlık, sağlıklı ve mutlu haftalar...

keskinli dedi ki...

ellerine saglik enfes olmus sanirim bu sene herkes ayni dertten sikayetci bahar gelsede neselensek:)) sevgiler

Birsel ve İrem dedi ki...

Çok nefis ve pratik bir yemek, ben de çok severim. Ellerinize sağlık, harika görünüyor. Afiyetler olsun. Bu aralar bahsettiğiniz sıkıntılı hal hepizde var, sanırım:)) Baharla birlikte yeniden toparlanırız, inşallah.
Sevgiler.

mintinin dünyası dedi ki...

bernammmm,
iyi geceler tatlımcım.
sevgilerimle

Related Posts with Thumbnails