2 Ekim 2010 Cumartesi

YALANCI KESTANE ŞEKERİ


ZAFER ABLAMIN DÜN YAYINLADIĞIM MUHTEŞEM ÇAY SAATİNDEN TARİFLERE GEÇİYORUM ,İLK TARİFİMİZ KESTANE ŞEKERİ TADINDA AMA SAKIN MİSAFİRLERİNİZ DUYMASIN ,EN AZINDAN YEMEDEN ÖNCE SÖYLEMEYİN ÖN YARGILI OLABİLİRLER,KURU FASÜLYE İLE YAPILAN DEĞİŞİK BİR TAT.


Malzemeler
1 su bardağı kuru fasul ye(akşamdan soğuk su ile ıslatılacak)
1,5 su bardağı şeker,
1 su bardağı ceviz veya şam fıstığı
3 yumurta,
125 gr  margarin(oda ısısında yumuşamış)
1 adet kabartma tozu,
1 paket vanilya
üzeri için 200 gr bitter çikolata


YAPILIŞI

Haşlanmış fasulyeler rondodan geçireli.hŞLnmış hali 2 su bardağı kadar oluyor.içine diğer malzemeleri ilave edip mikserle çırparak kek hamuru gibi bir hamur elde edelim.yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim ve 150 derecede 1 saat pişirelim.küçük çikolata kağıtlarına yuvarlak toplar koparıp (ben dondurma kepçesini kullandım)üzerine eritilmiş çikolata dökelim.

 

21 yorum:

Unknown dedi ki...

İlginç geldi ama çok lezzetli görünüyorlar.Zafer ablanın ellerine sağlık.sevgilerimi gönderiyorum.

yemekbiraşk dedi ki...

zafer hanımı kutlamak lazım böylesine güzel bir sofra..
evet fasulye ilginç ama düşünülünce kıvm aynı çok farklı ve özel bir tarif olmuş
sevgiler..

fuat gencal dedi ki...

Çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar. Zafer ablanızın ve sizin Ellerinize, emeğinize sağlık.
(Bende deneyeceğim.)
Saygılar.

özlem dedi ki...

terif için çok teşekkürler diğer tarifleri de bekliyorum. valla ekim ayında günüm var menüyü sayende oluşturdum. tarifleri kaydedersem tamadırr.

www.sendepisir.com dedi ki...

Günaydın, Sunum değişik geldi. Düşünüp yapanın ellerine sağlık. Afiyetler Olsun.
www.sendepişir.com

lezzet sarayı dedi ki...

bernacım çok değişik olmuş ya

Sevil Şahin dedi ki...

tatlım evet duymuştum ben bunu ama inan tereddüt ettim yapmakta beğenilmez korkusu var bende :))
zafer hanımın ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

istebudurhayat dedi ki...

Değişik bir tat bence ellerine sağlık.
Canım Ceren 2007 mart doğumlu 3,5 yaşında bende kıyamadım ama yazın 3 günlüğüne yaz okuluna gitti sonrasında aldım ben ,ama şimdi çok istedi tekrar gitmeyi bende vericem kardeşte geleceği için sanırım benim için iyi olucak.

Unknown dedi ki...

Tekrar merhabalar bernacigim... Bak aklima ne geldi, ganaj demissin ya, benim blogta güllü pastalarim var hani, beyaz cikolatali ve kahverengi, bir de pamba pasta var, kizima yaptigim.... Iste onlarin ücü de ganaj kapli, bir oku istersen... Kenarina da bant yapmistim, o calisma da cok kolay... Cikolatayi erit, sür yagli kagidin üzerine, sar pastanin cevresine,,, NEyse sen önce bir bak o pastalarima, sonra istersen yine yazisiriz.... Üzerine yapacagin figürler, cicek gibi hafif seyler olursa daha iyi olur, yani cok agir figür olmamali ganajin üzerine.... Simdilik cok öptüm...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
öncelikle tekrar görüşebildiğim için çok mutluyum.
Zafer ablanın ellerine sağlık. Çok enterasan geldi. Denemek istiyorum. Dediğin gibi asla kuru fasulye olduğunu söylemem çünkü, ıspanaklı keke çocuklar bayılmışlardı, ne zaman ki içindekinin ıspanak olduğunu duydular. Büyü bozuldu asla yemediler.
Bazen ufak tefek mutfak hilelerimizin olması gerektiğini öğrenmiş oldum.
Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Sagolasin bitanem güzel sözlerin icin... Seker hamuruna gelince, ben bos vakitlerimde bazen minik cicekler vs. yaparim seker hamuruyla ve onlari biskuvi kutularinda saklarim... Yani mesela salondaki dolabin icinde,,, Yani buzdolabina koymam... Orada bana göre yumusuyor figürler... Ama gecenlerde silikon kalip ile bebek yaptim, onu buzdolabinda sakladim, ona da birsey olmadi.... Bence disarida, kapali bir kutunun icinde saklamak cok daha iyi... Sen figürlerini önceden hazirla, acikta kuruduktan sonra, bir kutuya koy, kaldir bir kenara, hicbir sey olmaz... Öptümmm...

Sevil Altunel dedi ki...

bende kimseye söylemem:) nefis bir şey ellerine sağlık..yiyenlerede afiyet olsun..

mehtap kuzucu dedi ki...

harika ...eline sağlık zaferciğim,tarifi bu kadar ayrıntılı verdiğin içinde ayrıca teşekkürler...

Meleğin Mutfağı dedi ki...

çok ilginç ve mükemmel, hiç denemediğim bir tarif lezzetini merak ediyorum ellerinize sağlık canım...

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

seni kandirakci seni :) demek yalanci he ,ben gercegini istiyorum :)
sakasi bi yana harika olmus canim ellerine saglik
kestane sekerini cok severim evde cok yapmaya calistim ama bir turlu hazirlar gibi basarili olamadim
bende senin gibi yalanciktan yaparim artik :)

kardelen dedi ki...

zafer hanımı tebrik ederim nefis bir sofra ve bu güzel tarifler için ilginç bir tarif denemk isterim teşekkürler sizede yayınladığınız için.

melisineli dedi ki...

ne kadar güzel görünüyorlar çerez gibi yenecek insten olmuş ablnızı tebrik ediyorum bu güzel sofrada olmak isterdim.

günışığı dedi ki...

çok değişik bir tarif olmuş yapanı ve düşüneni kutluyorum.

esinn dedi ki...

kuru fasulye pastasını duymuştum ama yemedim bunu ilk kez duyuyorum,yaratıcılığın sınırı yok demekki ablanızın ellerine sağlık.

Banu dedi ki...

Ay canım beklediğim tarif geldi ellerinize sağlık arşivime aldım. Sevgilerimle...

oylum dedi ki...

fasulyeden kurabiye ilginç! görüntü çok hoş deneyip tadınında nasıl olduğuna bakmak isterim çok ilgimi çekti.

Related Posts with Thumbnails