22 Haziran 2010 Salı

PORTAKAL DOLGULU KURABİYE


önce portakallı iç malzemeyi hazırlıyoruz, isterseniz fazla hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Hamuru hazırladıktan sonra elimizde bir parçasını yuvarlayıp açıyoruz. İçine portakalı koyduktan sonra yuvarlak şekil vererek dikkatlice kapatıyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, ara sıra kontrol ederek pembeleşene kadar pişiriyoruz.



Portakallı iç malzeme: 3 portakal bütün olarak kabuğu ile yaklaşık bir saat haşlanır. Haşlama suyu dökülüp ikinci kez bir saat haşlanır. İkinci haşlama suyunu da döktükten sonra portakallar soğumaya bırakılır.Portakallar soğuduktan sonra doğranır; mutfak robotunda parçalanıp 2 su bardağı şeker ekleyerek bir tavada katı bir marmelat haline gelene kadar pişirilir.



Kurabiye hamuru:
1 paket margarin
1 su bardağının 2/3’ü kadar sıvı yağ
1 su bardağının 2/3’ü kadar yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşigi karbonat
1 yumurta
2 su bardağı nişasta,
aldığı kadar un

önce portakallı iç malzemeyi hazırlıyoruz, isterseniz fazla hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Hamuru hazırladıktan sonra elimizde bir parçasını yuvarlayıp açıyoruz. İçine portakalı koyduktan sonra yuvarlak şekil vererek dikkatlice kapatıyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, ara sıra kontrol ederek pembeleşene kadar pişiriyoruz.kurabiye hamuru yumuşak ama kıyır kıyır nefiss bir hamur ve tat denemek isteyen arkadaşlara tavsiyem pişman olmayacaklar.Hamur kulak memesi kıvamında olmalı.Portakalları kabuğuyla uzun süre, suyunu değiştirerek haşlamak önemli, kabuğun acı tadı kalmıyor. servis yaparken üzerine pudra şekeri serpilir.



2 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bernacığım öncelikle doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllar.KUrabiye nefis eline sağlık.Sevgiler..

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Değişik bir kurabıye ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..

Related Posts with Thumbnails