14 Nisan 2010 Çarşamba

KABAK MÜCVER VE ACILI MISIR EŞLİĞİNDE TAVADA LEVREK


Bugünlerde pek keyfim yok açıkçası o yüzdende mutfağa fazla girmiyorum.Canım pek birşeyler yapmak istemiyor.Eşimde zaten bu aralar ,midesi rahatsız olduğu için pek birşey yemiyor.Basit ve hafif yemekler yapıyorum anlayacağınız.Tamda bu sırada Zafer Ablacığım hızır gibi yetişti güzel tarifiyle.Çok teşekkür ederim.Harika bir balık ziyafeti olmuş.Ev halkı çok şanslı valla.


KABAK MÜCVER:1 Yumurta ,2 ad kabak,3-4 dal taze soğan,1 çay bardağı süt ,1/2 çay bardaı fındık yağı,1 pk kabartma tozu,1 su bardağı un(azar azar koyulaşıncayakadar ilave ediniz kek kıvamında olsun),tuz,karabiber,kırmızıiber,dereotu



YAPILIŞI:robotta tüm malzemeleri karıştırıp waffle makinasında pişirelim 1 er kepçe koyarak kızarana kadar pişirip balığın yanına ister tüm yonca şeklinde istenirse kalp şeklinde bölerek arzuya göre sunum yapılır.

ACILI MISIR
dondurulmuş tane mısır tencereye kişi sayısına göre miktarı belirlenerek koyulur. üzerine sıvı yağ ve bol acı pul biber koyularak(acı sevmenize göre ayarlayın miktarı)biraz pişirip balığın yanında servis yapın çok lezzetli oluyor.
balıklar tuzlandıktan sonra bolca mısır ununa bulanarak kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine çıkarılarak yağından arınması sağlanır.

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

havalardan sanırım bu sıkıntı, Rabbim ferahlık versin canım.

hepsi enfes görünüyor,ellerine emeklerine sağlık..

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Balık seven kızım bu sene nedense balık yemez oldu. O yemediği için ben de yapmadım ama çok özlemişim. İçimden bir sahile gidip balık ekmek yemek geçiyor. Bu arada dantellerinizi çok beğendim, bazılarından ben de yaptım. Güzel günlerde kullanın. Sevgiler.

Sevil Şahin dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK
NEFİS OLMUŞ.

mehtap kuzucu dedi ki...

çok nefis görünüyor eline sağlık canım benim...

Related Posts with Thumbnails