15 Nisan 2010 Perşembe

FINDIKLI TAHİNLİ TART

malzeme:
250 gr margarin,
2 su bardağı un,
3 kaşık yoğurt,
 1 kabartma tozu,
1 bardak tahin,
2 kaşık kakao,
1 bardak şeker
1 bardak dövülmüş fındık
1 bardak tüm fındık















yapılışı:tart hamuru hazırlanıp yağlanmış tart kalıbına düzgünce yaılır üzerine tahin ve toz şeker yayılır dövülmüş fındık la üzeri kapatılır(istenirse hamurun bir kısmı ayrılıp 15 dk kadar buzdolabında bekletilir ve karışımın yüzüne rendelenir ama ben bu sefer farklı olsun istedim)170C de fırında pişirilir yüzü kızarıp fırından çıkarttıktan sonra soğutulup kalıptançıkartılır üzerine kendinizin yaptığı veya 3 dk lık hazır kremadan hazırlayıptart yüzeyini kaplayacak şekilde kapatılıp tüm fındıkla kaplanır afiyetle yenir.


5 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerine sağlık ... hiç tart denemedim kısmet olmadı hiç.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bernacığım eline sağlık birkaç gündür uğrayamıyorum.Tahin tatlılara çok yakışıyor.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Bernaaa bu neeee tahinli tatlı kurabiye kek çok şey yapıp denedim hepisde güzel oldu ama bunu henüz gördüm mutlaka denemem lazım fındık yerine belki ceviz kullanırım burada fındık var ama iç kabuğu çıkmamış halde oda tatlılarda güzel durmuyor nefis bir lezzet hayal ettim bakarken ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

bomba bu bomba ellerine sağlık

Bengü dedi ki...

Buna bayıldım. Ellerine sağlık canım

Related Posts with Thumbnails