14 Nisan 2010 Çarşamba

BEYAZ SOSLU PROFİTEROL VE DOĞUMGÜNÜ


Dün canım Zafer Ablacığımın doğumgünüydü.Dünyanın en iyi kalpli insanı canım ablacığım uzun,sağ-lıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.Seni çok seviyorum.

Yukarıda gödüğünüz harika pasta ise canım ablacığımın doğumgünü pastası.Ellerine sağlık bitanem nefis olmuş.



MALZEMELER:
4 yumurta,
1 kesme şeker,
1 fiske tuz,
1 su bardağı su,
1,5 su bardağı un,
100 gr margarin
alt için 1 adet pastaban kek


iç malzemesi:1/2 lt süt,
2 çorba kaşığı nişasta,
2çorba kaşığı un,
limon kabuğu rendesi,
2 kaşık kakao,
1 çorba kaşığı margarin,
1 su bardağı toz şeker,
1 pk vanilya,tane antep fıstık tuzsuz


veya hazır dolgu malzemeside kullanılabilir.üzeri için dr otkerin beyaz sosunu kullandım çikolatalı yapıncada çikolata sosunu kullanıyorum nefis oluyor.


yapılışı:su margarin tuz ve şeker bir tencereye koyulur. kaynayınca içine seri bir şekilde un ilave edilir.sürekli karıştırarak helve gibi pişirilir5-6 dk.altı kapatılır ılıklaşınca yumurtalar teker teker kaşıkla hamura iyice yedirilir.tepsiye pişirme kağıdı serilir tatlı kaşığı sıvı yağa batırılarakhamurdan birer kaşık alıp aralıklı olarak yerleştirilir 170C ısıtılan fırında hamurlar hacminin 2 katından fazla kabarana kadar pişirilir kabuk görünümü aldıktan sonra fırının kapağını açmadan ısısını düşürüp140C kabukların sertleşmesini sağlayalım daha sonra bıçak yardımı ile ortasından küçük kesikler açıp içine kakaolu iç malzemesini(yukardaki malzemeleri muhallebi gibi pişirip ılıklaşınca içine margarin koyup çırpalımve 1 avuç fıstık karıştıralım)tatlı kaşığı ile içlerine dolduralım evinizde kalan kekiniz ve ya pastaban kekiniz varsa şekerli süt ile hafif nemlendirip üzerine iç malzemenizden ince bir kat sürelim bolca fıstık koyalım ve tekrar üzerine kekin diğer yarısını koyalım üzerine profiterolleri dağ gibi şekil alacak şekilde dizelim.beyaz sosu süt ile pişirip(ben biraz koyu olsun diye üzerinde yazan süt miktarını 1 su bardağı eksik yaptım)soğuyunca pastanın her yerini kaplayalım benim evde beyaz çikolata vardı onu rendeledim ama hindistan cevizide çok yakışıyor arzuya göre yapılabilir. afiyetle yenir.

6 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ablanın doğum günü kutlu olsun.ellerine sağlık.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım bir öneri sana:)kremasının içine çilek ez koy beyaz sos ile çok ahenkli bir görünüm oluyor gerçekten:))

Unknown dedi ki...

Zafer Abla'nın dogum günü kutlu olsun. Nice mutlu yıllara.
Pastanın görünümü çok güzel olmuş.

gulsev dedi ki...

Ankara da bir markette bunun biraz daha dağ şeklini yapıyorlar, üzerine çıkolata sos döküyorlar harika oluyor yemesi...
Elinize saglık.

mehtap kuzucu dedi ki...

nice mutlu yaşlara canım benim,pastanda harika olmuş eline sağlık...

morhanp dedi ki...

Bende kutluyorum doğum gününü :)

Related Posts with Thumbnails