14 Mart 2010 Pazar

YALANCI SUŞİ

 Buda bir tatlı krizi esnasında yuapılan tamamen doğaçlama bir tarif.Ama harika bir tadı var.

MALZEME:
2 yumurta,
1 su bardağı süt,
1/3 su bardağı sıvıyağ,
1 çay kaşığı kabartmatozu,
1 paket vanilya,
2 çorba kaşığı kakao,
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı şeker
,muz fındık,bal,çilek v.s




YAPILIŞI:yumurta,süt,yağ,k.tozu,vanilya,un,kakao karıştırılarak iyice çırpılır.teflon tavanın yüzeyi hafifce yağlanır ve 18cm lik tavanın içine 1 kahvefincanı karışım koyularak yayılması sağlanır.tahta spatula ile arkalı önlü pişmesi sağlanır.pişen kreplerin iç kısımlarına bal sürülüp üzerine dövümüş fındık serpilir bolca ve tüm olarak muz oyularak rulo yapılır ve enine kesililerek arzuya göre çikolata sosu ve çilek ile servis yapılır afiyetle yenilir pratik 10 dk da sunuma hazır oluyor küçük beyde afiyetle bayılarak yiyor .

4 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten tatlı krizleri için sadra şifa bir tarif :) eline sağlık.

kalpkurabiye dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIKKK :) İSMİDE DEĞİŞİK GELDİ:) ALEMSİNN AMA ŞAHANE OLMUŞŞ:)) BİZİM EVDEDE HER DAKİKA KRİZ VAR:))ÇOK İYİ ANLIYORUMM..

Hayattan Azıcık dedi ki...

Şu an evde bütün malzemeler mevcut hatta muzlar ne yapılsa acaba diye düşünülüyorken ama ben rejim yapmalıyım seslerini bastırmaya uğraşırken bu tarif allahımmmmmm dedirtti bana... Dayanamayacağım sanırım... Gidiyorum mutfağa :) sevgiler canımmm.

umutluhayat dedi ki...

ESTERGON YEŞİL ELLERİNE SAĞLIK AFİYET OLSUN AMA KİLO YAPOMASIN AMAN.BENDE YARIN DİYETE BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM.SEN EN İYİSİ BANADA BİR PARÇA GÖNDER.SEVGİLER

Related Posts with Thumbnails