1 Mart 2010 Pazartesi

SHİNİTSEL VE NOHUTLU PİLAV


shinitselleri az sıvı yağ ile tavada arkalı önlü pişirelim üzerine servis yaparken daha önceden tereyağının içerisine maydonoz kıyıp sarımsak rendeleyelim ve buzluk ların içine koyup donduralım shinitseli sıcak olarak tabaklara koyduğumuz zaman üzerine donan tereyağ parçalarından 1 er tane koyalım erisin nefis oluyor.





pilav için gerekli malzeme:1 ölçü pirinç,tereyağ ve zeytinyağ karışımı,1.5 ölçü su veya etsuyu,haşlanm ış nohut


ben pirinçleri yağda kavurarak yapıyorum (tane tane oluyor)kavrulan pirinçlere nohutu ,tuzu ve suyu ilave ederek suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails