Bu tarifi tuz biber dergisi kurabiyeler etkinliğine gönderiyorum.
MALZEME:
4 Yumurta,
1.5 su bardağı şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 teremyağ,
2 limon suyu ve kabuğunun rehdesi,
1 yemek kaşığı dolu dolu karbonat (limon suyu içinde eritilecek)
,yüzü için 1 yumurta sarısı ve pekmez,
5 adet elma rendesi,
2 bardak ceviz
,tarçın ,
albildiği kadar un( yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak)
YAPIIŞI: Yumurta şeker ile bembeyaz oluncaya kadar çırpılır,yağ eritilip ılık olunca içine ilave edilir,yoğurt limon suyunda karbonat ve un ilave edilir yoğurulur unlanmış bir zeminde avuç içi kadar bir beze merdane ile dikdörtgen 1/2 cm kalınlığında açılır diğer taraftan elma rendesi içine 1 çay bardağı kadar toz şeker koyulup pişirilir indirmeden önce bolca tarçın ve ceviz ilave edilir.(bu işlemi hamuru yoğurmadan önce yaparsak hamur yoğurulduğunda karışım ılklaşmış olur.)açmış olduğumuz dikdörtgen hamurun bir tarafına boydan boya bu içten koyalım ve üzerine hamurun ucunu katlayalım katladığımız kapağın üzerine yine haçtan koyup karşı ucu bunun üzerine kapatalım üzerine yumurtanın sarısını çırpalım ve az miktarda içine pekmez koyalım hazırladığımız kurabiyelerin yüzüne sürelim kurumadan yüzü toz şeker serpiştirip yarım cevizleri üzerine yerleştirip fırında 180 C de pişirelim yaklaşık 30-35 dk fırından çıkınca ılklaştığında dilimleyeli ve afiyetle yiyelim
hamurun bir kısmından ceviz büyüklüğünde bezeleri yuvarlayalım üzerine hazırladığımız karışımdan sürüp ceviz parçaları koyalım aynı şekilde pişirelim
FINDIK GÜZELİ:Yukarıdaki hamuru hazırlayalım büyük bezeler koparıp dikdörtgen açalım içine dövülmüş fındık ve şeker serpelim ve rulo saralım bıçakla ruloyu ortadan boydan boya keselim ayrılan iki parçayı birbirine dolayalım yüzüne yumurta sarısı sürüp tozşeker serpiştirelim bütün fındık koyalım 180 C de 30 dk pişirelim afiyetle yiyelim
AFİYET OLSUN DENEMEK İSTEYEN ARKADAŞLARA
11 yorum:
Canimmmm... Yalanci susin de, kurabiyelerin de nefis görünüyor.... Ellerine saglik, ayrica biraktigin o nazik yorum icin cok tesekkür ediyorum...Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
bende sana teşekkür ederim filizcim
Ellerine sağlık bu elma nereye giriyorsa güzelleştriyor. Sevgiler...
evet estergoncum haklısın.Bu tarif benim annemin 30 yıldır yaptığı bir anne tarifi dolayısı ilede çok lezzetliş oluyor.heleki annem yaparsa tadına doyum olmaz.çünki anne eli, değiyor.
nefis ellerine sağlık bayıldım
sağol canım teşekkürler
Hayatım ellerine sağlık, ya sen çok hızlısın. Yada ben uzun süredir yoktum blog dünyasında uzak kaldım. Ne güzel tarifler bunlar. Hepsini deneyesim var. Sevgiler canım
Ziyaretin için teşekkür ederim.
Hepsi birbirinden güzel olmuş, hangisini deneyip yapsam acaba, karar veremedim doğrusu, ellerine sağlık...
bengücüm sen uzun süredir yoktun canım,tekrar hoşgeldin.
casminella hoşgeldiniz,teşekkür ederim.sevgiler
ellerine sağlık arkadaşım.... mailini bekliyorum smmmsulsumisik@gmail.com
elelrinize sağlık.harika görünüyor.sevgiler.
Yorum Gönder