10 Şubat 2010 Çarşamba

MANTARLI BÖREK

Uzun süredir pelinin pastanesi sitesinde gördüğüm ve merakla denemek istediğim mantarlı börekleri dün sarıp deepfrezime koymuştum.
Bugünde İstanbulda okuyan canım yeğenim Utku Konyadaydı ve beni ziyarete gelecekti.Bende börekleri pişirdim.Ama inanın çok beğenildi.Gerçekten lezzeti çok hoş ,mantarın böreğin içinde bu kadar lezzetli duracağını zannetmezdim.


Nasılmı yaptım.....
Malzemeler

içi için:
yarım kilo mantar
bir kaşık sıvıyağ,bir orta soğan
maydanoz
bir yumurtanın akı
tuz
karabiber

Börek için:
3 yufka
biraz tereyağ ( sıvıyağı karıştırdım ben)
üzeri için bir yumrta sarısı
1,5 bardak süt,
2 çorba kaşığı un

önce sıvıyağda soğanı soteledim.Daha sonra doğranmış mantarlarıda ilave ettim.tuzunu ve karabiberini ekledim.mantarların suyunu çekince ocağı kapattım ve  soğuyunca doğranmış maydanoz ve yumurta akını ilave ettim.


Tezgahın üzerine yufkanın birini serdim.üzerini erimiş tereyağ ve sıvıyağ karışımı ile yağladım.Üzerine ikinci kat yufkayı sedim onuda aynı şekilde yağladım.üçüncü yufkayıda aynı şekilde serip yağladım.Daha sonra yufkaları 12 eşit parçaya kestim.geniş kenarlarına mantarlı içi koydum.sigara böreği gibi sardım.hepsini bi borcama koyup üzerlerine 1,5 bardak sütü döktüm.ve buzdolabında sütü çekene kadar beklettim.Daha sonra unu üzerine serpiştirip,deepfreze koydum en az 6 saat deepfrezde bekletmek gerekiyordu ben 24 saat beklettim.ve bundan sonrada dolabıma sarıp koyacağım acil durumlar pişireceğim

2 yorum:

Hayattan Azıcık dedi ki...

12 Numara ile ekledim güzel tarifini. Etkinliğe katılımın için teşekkür ederim. Ellerine sağlık sevgiyle kal...

umutluhayat dedi ki...

ben teşekkür ederim kolay gelsin sana

Related Posts with Thumbnails