19 Şubat 2010 Cuma

MAHİDE ABLAMIN KADAYIFLI YALANCI TAVUK GÖĞSÜ






üzeri için


150gr kadayıf


1/2su bardagı ceviz


1/2 su bardagısıvıyag


1/2su bardagı şeker


Tavuk gögsü için


1 lt süt


1 su bardagı un


150gr margarin


10 kaşık şeker


damla sakızı


yapılışı


vok tavaya sıvıyagı şeker ve kadayıfı kısık ateşte karıştırarak kavurunkavurunca cevizi ekleyiptepsiye kadayıfın yarısınıyaydırın.Diger tarafta margarini erit unu ilave et sararana kadar kısık ateşte kavur una sütü karıştırarak ekle topaklanmaması için karıştır şekeri ekle 5-10dk daha kaynat ocagı söndürüp damla sakızını ilave et margarini ekleyip mikserle 5 dk çırp muhallebiyi kadayıfın üzerine yaydır kalan kadayıfı üzerine yay.

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

arkadaşım mahide hanımın ellerine saglık afiyet bal olsun hepinize
sevgiler

umutluhayat dedi ki...

teşekkürler canım

Related Posts with Thumbnails