üzeri için
150gr kadayıf
1/2su bardagı ceviz
1/2 su bardagısıvıyag
1/2su bardagı şeker
Tavuk gögsü için
1 lt süt
1 su bardagı un
150gr margarin
10 kaşık şeker
damla sakızı
yapılışı
vok tavaya sıvıyagı şeker ve kadayıfı kısık ateşte karıştırarak kavurunkavurunca cevizi ekleyiptepsiye kadayıfın yarısınıyaydırın.Diger tarafta margarini erit unu ilave et sararana kadar kısık ateşte kavur una sütü karıştırarak ekle topaklanmaması için karıştır şekeri ekle 5-10dk daha kaynat ocagı söndürüp damla sakızını ilave et margarini ekleyip mikserle 5 dk çırp muhallebiyi kadayıfın üzerine yaydır kalan kadayıfı üzerine yay.
2 yorum:
arkadaşım mahide hanımın ellerine saglık afiyet bal olsun hepinize
sevgiler
teşekkürler canım
Yorum Gönder