22 Şubat 2010 Pazartesi

ANNEMİN KAYMAKLI BULGUR PİLAVI

Bu pilavı yiyenler bir daha tadını unutamıyor.Nasıl oluyor bu diyorsunuz şimdi biliyorum.Ama vallahi gerçek.Annemin bu pilavı çok meşhur.özelliği ise yağ yerine kaymak kullanılması.

Yapılışına gelince Makarna haşlarmış gibi bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz.İçine tuz atıyoruz.Daha sonra içine Bulgurunu atıp,Domates ve biberini doğruyoruz.Suyunu çekince süzüyoruz.Tencerede 1-2 kaşık kaymağı isterseniz sıvıyağla karıştırıp köpürtüyoruz.Dilerseniz salçada ekliyoruz.Daha sonra bulguru bu yağın içine atıp yağlıyoruz.

4 yorum:

rekenel dedi ki...

Çok severim ellerine sağlık

umutluhayat dedi ki...

sağol..

mehtap kuzucu dedi ki...

iddia ediyorumki,dünyada 'annemin kaymaklı bulgur pilavı'ndan daha lezzetli bir bulgur pilavı yoktur.herkese tavsiye ederim....seninde ellerine sağlık canım benim

umutluhayat dedi ki...

bu lezzeti tatmış 3 kişininde fikri aynı:)ablacım ben yapmadım .%100 ANNE PİLAVI

Related Posts with Thumbnails