18 Şubat 2010 Perşembe

KEMALPAŞA TATLISI

Annemde ağzımızı tatlandıran kemalpaşa tatlısı harikaydı.Tam kıvamında yapılmıştı.Çoğu insan hazır tatlı der ama aslında tutmadımı da tutmaz.Bazen taş gibi oluverir.İçine şerbetini almaz.Ama benim en sevdiğim tatlılar araındadır daima.Ogünde kendimi kaybederek bol bol yedim.Tbi bu bana kilo ve yağ olarak geri döndü.

Gelelim nasıl yapıldığına:


Malzemeler:
1 paket kemalpaşa

4 bardak su
1 kilo toz şeker
yarım limon suyu

su ve şekeri kaynatılır ,limon sıkılır.içine tatlılar açılır.sürekli alt üst yapılarak açılması sağlanır.Yanlız geniş bir kapta yapın çünki kap dar olunca sıkışıyor ve güzel açılmıyor.sert oluyor.Kıvamını bulunca altını kapatıp servis tabağına alın.üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Birde önerim var Dondurmaylada harika oluyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails