Kurabiye canavarımı oldum ne.Habire kurabiyeler etrafında dönüp duruyorum.Ama yapıp hepsini yemiyorum.Bir kısmını dondurcuya atıyorum acil durumlar için.Çok rahat oluyor.Buda evde kalan helvayı değerlendirmek için nette tarif ararken aysulatan arkadaşımda gördüğüm ve mükemmel olan tahin helvalı kurabiyelerim.Kesinlikle tavsiye ederim.Nefis oldu.
Ben yarım ölçü yaptım epeyce kurabiye çıktı.Orjinal tarif için aysultan arkadaşımın bloguna bakabilirsiniz.
Malzemeler(yarım ölçü için)
125 gr. tahin helvası
125 gr yumuşak margarin(ben sıvıyağ kullandım)
yarım çay bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
1 vaniya
1 kabartma tozu
3 bardak kadar un
Üzeri için susam
Yapılışı
Margarin,helva ,şeker ve sütü pürüzüsüz olacak şekiilde yoğrudum üzerine azar azar un ,kabartma tozu ve vanilya ekledim.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladım.Önce suya sonra susama batırdım.Önce 150 derecede 10 dakika daha sonrada 180 derecede pişirdim.
ellerine sağlık bernacımm kurabiyelerin nefis görünüyor..
YanıtlaSilöpüyorum canımm..
Tahinli kurabiyeye bayılırım ama helvalısını ilk kez duyuyorum. Uzun zamandır kurabiye yapmıyorum ama bu kurabiyeleri mutlaka denemeliyim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık.Bir kaç tane aldım kaçtım.Sevgiler..
YanıtlaSilEllerine saglik. Kokusu buraya kadar geldi. Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık eminim güzel olmuştur
YanıtlaSilNEFİS GÖRÜNÜYOR.ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilKurabiyeler nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık.. kurabiyeler harika görünüo..
YanıtlaSilBen de ben de kurabiye canavarıyım...
YanıtlaSilEllerine sağlık ayrı bır lezzet katmışdır yahin..
Bereketi bol olsun..
SEVGİLER..
çok olmuşlar ellerine sağlık canım
YanıtlaSilmutlu haftasonları
Tahinli tatları çok severim zaten. Eminim bu tarif de çok leziz olmuştur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik canim cok güzel olmuslar.
YanıtlaSiltam olarak nasil yapiyorsun?
Normal kurabiyeleri pisirip, posete koyup buzluga atiyorsun?
Cat kapi misafir geldigindede cikarip firina mi atiyorsun tekrar?
Mesela kac dakika?
Aydinlatirsan cok sevinirim:))
Cok soru sordum ama;)
Tahinli kurabiye helva tadında, mis gibi de kokar elleriniz dert görmesin
YanıtlaSilsevgiler..
güzel yorumlarınız için çok teşekkür mederim.elifcim ben kurabiyeleri şekillendidikrten sonra pişirmeden dondurucuya atıyorum.yenileceği zaman çıkarıp normal pişiriyorum.çok güzel oluyor
YanıtlaSilkalan tahin helvalarını değerlendirmek için harika bir fikir, ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilKurabye canavarı oldum demişsin ama kurabiyeler de çok başarılı ve iştah açıcı yani:) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık..Nefis olduğuna eminim çünkü kekde nefis oluyor
YanıtlaSilBernacım hayırlı cumalar ellerine
YanıtlaSilsağlık kurbişler harika öpüyorum.
Helvalı, kulağa hoş geliyor. Ellerine sağlık Umut'un annesi:))
YanıtlaSilbayıldım ben bu kurabiyeye harika olmuş evdeki helvaları nefis kuraiyeden yaparak değerlendireceğim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis bir kurabiye tarifi listeme aldım. Sevgilerimle öptüm:)
YanıtlaSilBERNACIM ELLERİNE SAĞLIK CANIM ARKADAŞIM.SEN DE GÖRÜNCE KURABİYE YAPMAYI ÖZLEDİĞİMİ HİSSETTİM.BAK DEĞİŞİK BİR KURBİŞMİŞ BU.AMA LEZİZ DE GÖRÜNÜYOR.BAK BAŞTAN ÇIKIYORUM.YAPSAM MI ACAMA.NICK!!!ÇOK İŞİM VAR BLOGDA AYYÜZLÜM BIRAKIP GİDEMİYORUM.AMA ÇOK SEVERİM KURBİŞ YAPMAYI.SENİNKİLERDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNDÜ GÖZÜME.ELLERİNE SAĞLIK.ETKİNLİK 5 AYLÜLDE BİTECEK İNŞALLAH CANIM.DAHA SIK UĞRAYACAĞIM O ZAMAN.SEVGİLER.UMUTU ÖPÜYORUM...
YanıtlaSilİlk defa duyduğum bir tarif tadını merak ettim. Görüntü süper bunlar bu kadar güzel olunca insan tabi ki kurabiye canavarı olur.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHelvalı kurabiyeyi hiç duymamıştım, orjinal, eline sağlık canım...
YanıtlaSilEvdeki helvayı değerlendirmem için tarif çıktı çok teşekkür ederim. Sağlıkla kal..
YanıtlaSilsendepisir/Nilgün
ellerine saglik hayatim,cok guzel gorunuyor ama tahin mi tahin helvasimi anlamadim o kismini.sevgilerle.
YanıtlaSil