Sayfalar

24 Mayıs 2010 Pazartesi

PATLICAN OTURTMA


1 kğ patlican,
3 adet domates
3-4 adet yeşil biber
1/2 yağsız kuşbaşı et(kuzu tercih edilir)
1 kaşık domates,1 kaşık acı biber salçası
2 adet soğan
2 kaşık tereyağ -margarin veya sıvıyağ ,tuz
kızartmak için sıvıyağ


yapılışı


kuşbaşı etler kaynar suya atılarak(tuz koymadan)biraz yuuşayıcaya kadar haşlanır,sonra sudan alınıp,soğan salça ve tuz konularak biraz daha pişirilir diğer tarafta patlicanlar uzunlamasına dörde bölünüp,ikişer parmak uzunluğunda kesilip kızartılır aynı şekilde biberlerde hafif kızartılır.fırın kabına kızaran patlicanlar yerleştirilir üzerine pişen etler konulur ve domates-biberle süslenip orta hararetli fırnda 1520 dakika pişirilir.afiyet olsun

20 yorum:

  1. Ellerine sağlık...

    Bende bir ödülün var, kabul edersen sevinirim...

    YanıtlaSil
  2. patlıcan oturtmaya bayılırım ama kıymalı olanına..ellerine sağlık..çok güzel görünüyor..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik, cok severim.

    Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlıık.yazın en güzel yemeklerinden.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık bernacım,kuzu eti ve patlıcan harika bir lezzet:)))şifa olsun canım

    YanıtlaSil
  6. Çok severim. Ellerinize sağlık. Çokda nefis görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. Bernaaa eşim buna bayılır ama patlıcanlar genelde kızartılarak yapıldığı için genelde yapmam..
    Ama çok lezzetli bir yemektir bilirim ..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Çok severim oturtmayı. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık canım ,en sevdiğim yemekler arasında muhteşem :)

    YanıtlaSil
  10. Patlıcanlı herşeye bayılırım nefiss olmuş ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Patlıcanın her türlüsünü çok severim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. ELLERİNE SAĞLIK BAYILIRIM PATLICANA
    HER TÜRLÜSÜNE VARIM:)

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  13. bir de cacık ile pilav süper ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Berna'cım, harika görünüyor canım ellerine, emeğine sağlık.Hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine saglik canim.... Yemeklerin sultani su patlican, degil mi? Ne tür yaparsak yapalim, hepsi lezzetli.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  16. Patlıcanlı tarifleri çok seviyorum hele kızartılıp bastırılmış yemeği harika oluyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  17. eline sağlıkbernacığım,patlican oturtmayı ve bütün patlicanlı yemekleri çok severim...

    YanıtlaSil
  18. http://belguzar anne.blogspot.com27 Mayıs 2010 20:25

    merhaba nefıs görunuyor çok severım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  19. çok lezzetli görünüyor hemen denemek istiyorum. tesekkürler

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......