Sayfalar
▼
23 Mayıs 2010 Pazar
MUHAMMARA
MALZEMELER
1 su bardağı ufalanmış ekmek(bayat ekmek yada fırında kuruttuğumuz ekmekleri ıslatarak)
1 su bardağı çekilmiş ceviz(yarısı biraz daha iri olursa daha iyi oluyor)
1 tatlı kaşığı kimyon,tuz(salça tuzlu olduğu için isteğe göre),krabiber,pulbiber(acılığını isteğe göre ayarlayın)
2-3diş dövülmüş sarımsak(zevke göre artırılabilir ),
1 yemek kaşığı biber yoksa domates salçası(ben acıbiber salçası kullanıyorum güzel oluyor)
1 fincan zeytinyağı
1-2 kaşık nar pekmezi(yoksa limon suyu)
malzemenin hepsi karıştırılır,iyice yoğurulur(robotun hamur yoğurma aparetiyle kolay oluyor)katılığı gidip tarator kıvamı alıncaya kadar su ilavesi yapılarak,servis tabağına alınır üzerine pulbiber ,biraz zeytinyağı gezdirilip,maydanoz v.s.süslenir.afiyet olsun
Yemelik degil seyirlik olmus canimm ellerine saglik.. yoktum bir donem ama artik buradayim bende ozledim canimmmm optum...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. muhteşem görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
harıka görunyor her zaman oldugu gıbı elerıne saglık canım:)
YanıtlaSilGüzel bir meze olmuş ..
YanıtlaSilellerine sağlık..
ahh ah olsa şu anda yerdim...en sevdiğim garnitürlerden ellerine sağlık canım benim çok şık ve nefis görünüyor...
YanıtlaSilbayat ekmeği değerlendirmek için bulunmuş bir yöntem ama mükemmel nefis olmuş eline sağlık canım umutlu günler dilerim:) sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim
YanıtlaSilEline sağlık canım Arap kültüründen gelen bir meze çeşidi bende çok severim
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım çok sevdiğim bir tarif harika olmuş.Sevgiler
YanıtlaSilGörüntü çok iştah acıcı..
YanıtlaSilEllerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
bayılrım muhammaraya sende enfes yapmışsın ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSil