Sayfalar

23 Mayıs 2010 Pazar

MUHAMMARA



MALZEMELER

1 su bardağı ufalanmış ekmek(bayat ekmek yada fırında kuruttuğumuz ekmekleri ıslatarak)
1 su bardağı çekilmiş ceviz(yarısı biraz daha iri olursa daha iyi oluyor)
1 tatlı kaşığı kimyon,tuz(salça tuzlu olduğu için isteğe göre),krabiber,pulbiber(acılığını isteğe göre ayarlayın)
2-3diş dövülmüş sarımsak(zevke göre artırılabilir ),
1 yemek kaşığı biber yoksa domates salçası(ben acıbiber salçası kullanıyorum güzel oluyor)
1 fincan zeytinyağı
1-2 kaşık nar pekmezi(yoksa limon suyu)





malzemenin hepsi karıştırılır,iyice yoğurulur(robotun hamur yoğurma aparetiyle kolay oluyor)katılığı gidip tarator kıvamı alıncaya kadar su ilavesi yapılarak,servis tabağına alınır üzerine pulbiber ,biraz zeytinyağı gezdirilip,maydanoz v.s.süslenir.afiyet olsun


11 yorum:

  1. Yemelik degil seyirlik olmus canimm ellerine saglik.. yoktum bir donem ama artik buradayim bende ozledim canimmmm optum...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. muhteşem görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. harıka görunyor her zaman oldugu gıbı elerıne saglık canım:)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir meze olmuş ..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ahh ah olsa şu anda yerdim...en sevdiğim garnitürlerden ellerine sağlık canım benim çok şık ve nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. bayat ekmeği değerlendirmek için bulunmuş bir yöntem ama mükemmel nefis olmuş eline sağlık canım umutlu günler dilerim:) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık canım Arap kültüründen gelen bir meze çeşidi bende çok severim

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık arkadaşım çok sevdiğim bir tarif harika olmuş.Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Görüntü çok iştah acıcı..
    Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. bayılrım muhammaraya sende enfes yapmışsın ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......