Künefeye bayılırım.Mehtap ablam çok güzel yapar bende tarifi ondan aldım.Çok nefis oldu.
malzeme
1/2 kğ kadayıf( 1-2 saat dondurulursa daha iyi ufalanıyor)
200 gr tereyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla eritilir,
1 paket dil peyniri ince dilimlenir
bu miktar orta boy tart kalıbına biraz kalın oldu biraz daha büyük bir tepsiye yada miktar azaaltılarak yapılırsa daha iyi olacaktı,
yapılışı
erimiş yağ ile ufalanmış kadayıf iyice karıştırılıp yağ iyice yedirilir,yarısı yağlanmış kabın altına iyice bastırılarak yerleştirilir,arasına kestiğimiz dil peynirleri aralıksız yerleştirilir kalan yağlı kadayıfıda üzerine gene iyice bastırarak yerleştirip 180 derecelik fırında pişiririz diğer tarafta 2,5subardağı şeker ,2 subardağı su ve yarım limonla hazırlayıp soğuttuğumuz şurubu fırından çıkan künefenin üzerine gezdirip sıcak sıcak servis yaparız (bu miktar 7-8 kişi için ideal kişi sayısına göre miktarı artırıp azaltabilirsiniz)afiyet olsun
canım benim harika yapmışsın ellerine sağlık,bu miktar ben yaptığımdada fazla gelmişti sonraki yaptıklarımdakadayıfı 100 gr. daha az kullandım..
YanıtlaSilBernacığım,
YanıtlaSilkünefeyi çok severim,nefis bir tatlı olmuş,ellerine sağlık,
sevgiler.
Off kı ne off..
YanıtlaSilAntakya ya ne zaman gitsem şeker hastalıgımı bir kenera bırakıp mutlaka künefe yerim..
Nede lezzetlidir ..
Ellerıne sağlık bereketli olsun..
Sevgiler..
Künefe hastasıyım. Çok severek yiyorum. En güzel tarifi yakalamak için bunu da denicem. Hemen not ediyorum
YanıtlaSilçok severim ama hiç yamayı denemedim...eline sağlık
YanıtlaSilmmmm nefis olmuş Berna'cım ellerine sağlık, afiyet şeker bal olsun inş. sevgiler
YanıtlaSilBernacığım ellerine sağlık. künefe diyince Hatay belir aklıma çok severim künefeyi.öğrenciliğim hatayda geçti .Bak şimdi götürdün beni yıllar öncesine:))))
YanıtlaSilEllerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Çok leziz görünüyor canım. Ellerine emeklerine sağlık:)
YanıtlaSilBerna'cığım ellerıne sağlık gercekten cok guzel görunuyor.sevgiler:)
YanıtlaSilKadayif tatlisina bayilirim,benim yengemde mozarrella ile yapiyor...
YanıtlaSilEllerine saglik canim...
Bernacığım bir kez İzmirde içine antep fıstığı koyulanı yemiştim.Harikaydı eline sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilbayılırım künefeye ve tarifine ilk defa rastlıyorum, çok iyi oldu
YanıtlaSilteşekkürler
ellerine sağlık ,bayılırız, ben ve annem künefeye :) harika
YanıtlaSilellerine sağlık ailece hastasıyız müthiş bir lezzet
YanıtlaSilaahhh ahh olsada yesem ama nerdee
YanıtlaSil:(( ellerine sağlık
bernacım nefis görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilgörüntü harika. Ellerine sağlık.
Kızlarımın tatlısı. Bayılırlar.
Sevgiyle kal.
Blogum da ödülün var arkadaşım.
YanıtlaSilof of of künefe yenmez mi?
YanıtlaSilÇok lezzetli bir tatlı ..
ellerinize sağlık ..
Şimdi o masada olmak vardı:) Ellerine sağlık Zehra Ablanın ve yiuen herkese afiyet olsun:) Sevgiler...
YanıtlaSilaman yarabbim bu ne lezzet böyle bensiz nasıl yedin bu enfes tatlıyı ben bayılırım geldiğimde mutlaka istiyorum bernacığım harika görünüyor zira ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSil