Sayfalar

19 Mayıs 2010 Çarşamba

KÜNEFE



Künefeye bayılırım.Mehtap ablam çok güzel yapar bende tarifi ondan aldım.Çok nefis oldu.




malzeme
1/2 kğ kadayıf( 1-2 saat dondurulursa daha iyi ufalanıyor)
200 gr tereyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla eritilir,
1 paket dil peyniri ince dilimlenir
bu miktar orta boy tart kalıbına biraz kalın oldu biraz daha büyük bir tepsiye yada miktar azaaltılarak yapılırsa daha iyi olacaktı,



yapılışı
erimiş yağ ile ufalanmış kadayıf iyice karıştırılıp yağ iyice yedirilir,yarısı yağlanmış kabın altına iyice bastırılarak yerleştirilir,arasına kestiğimiz dil peynirleri aralıksız yerleştirilir kalan yağlı kadayıfıda üzerine gene iyice bastırarak yerleştirip 180 derecelik fırında pişiririz diğer tarafta 2,5subardağı şeker ,2 subardağı su ve yarım limonla hazırlayıp soğuttuğumuz şurubu fırından çıkan künefenin üzerine gezdirip sıcak sıcak servis yaparız (bu miktar 7-8 kişi için ideal kişi sayısına göre miktarı artırıp azaltabilirsiniz)afiyet olsun




22 yorum:

  1. canım benim harika yapmışsın ellerine sağlık,bu miktar ben yaptığımdada fazla gelmişti sonraki yaptıklarımdakadayıfı 100 gr. daha az kullandım..

    YanıtlaSil
  2. Bernacığım,
    künefeyi çok severim,nefis bir tatlı olmuş,ellerine sağlık,
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Off kı ne off..
    Antakya ya ne zaman gitsem şeker hastalıgımı bir kenera bırakıp mutlaka künefe yerim..
    Nede lezzetlidir ..
    Ellerıne sağlık bereketli olsun..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Künefe hastasıyım. Çok severek yiyorum. En güzel tarifi yakalamak için bunu da denicem. Hemen not ediyorum

    YanıtlaSil
  5. çok severim ama hiç yamayı denemedim...eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. mmmm nefis olmuş Berna'cım ellerine sağlık, afiyet şeker bal olsun inş. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Bernacığım ellerine sağlık. künefe diyince Hatay belir aklıma çok severim künefeyi.öğrenciliğim hatayda geçti .Bak şimdi götürdün beni yıllar öncesine:))))

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Çok leziz görünüyor canım. Ellerine emeklerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Berna'cığım ellerıne sağlık gercekten cok guzel görunuyor.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Kadayif tatlisina bayilirim,benim yengemde mozarrella ile yapiyor...
    Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  12. Bernacığım bir kez İzmirde içine antep fıstığı koyulanı yemiştim.Harikaydı eline sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. bayılırım künefeye ve tarifine ilk defa rastlıyorum, çok iyi oldu
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık ,bayılırız, ben ve annem künefeye :) harika

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık ailece hastasıyız müthiş bir lezzet

    YanıtlaSil
  16. aahhh ahh olsada yesem ama nerdee
    :(( ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. bernacım nefis görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Canım,
    görüntü harika. Ellerine sağlık.
    Kızlarımın tatlısı. Bayılırlar.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  19. Blogum da ödülün var arkadaşım.

    YanıtlaSil
  20. of of of künefe yenmez mi?
    Çok lezzetli bir tatlı ..
    ellerinize sağlık ..

    YanıtlaSil
  21. Şimdi o masada olmak vardı:) Ellerine sağlık Zehra Ablanın ve yiuen herkese afiyet olsun:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. aman yarabbim bu ne lezzet böyle bensiz nasıl yedin bu enfes tatlıyı ben bayılırım geldiğimde mutlaka istiyorum bernacığım harika görünüyor zira ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......