Sayfalar

3 Nisan 2013 Çarşamba

PİRİNÇLİ KABAK MEZESİ


İster  davet sofralarınızda ister çay masalarında  sunabileceğiniz güzel bir tarif.Denemenizi tavsiye ederim.
Tarif  birsenceden....


MALZEMELER

•4 tane kabak
•1 çay bardağı pirinç
•1 demet dereotu
•2 çorba kaşığı mayonez
•1 su bardağı yoğurt
.1 su bardağı dövülmüş ceviz
•Tuz
•İstenirse 1 diş sarımsak
•2,3 çorba kaşığı  sıvıyağ

 

YAPILIŞI

Kabağı rendeleyip bir tencereye koyalım.İçine yıkanmış pirinç,tuz ve sıvıyağı ekleyip 1çay bardağı su ilave edip pirinçler pişip kabaklar suyunu çekene kadar pişirelim.Pişince iyice soğumasını bekleyelim.Soğuyan kabaklı pirincin içine yoğurt,mayonez,ceviz,sarımsak ve doğranmış dereotu koyup karıştıralım.Dolapta bir kaç saat soğutalım .

6 yorum:

  1. bende yaparım bunu severek yiyoruz ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
  2. bende çok severim böyle lezzetleri ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik nefiiiisss görünüyor...
    bende cok severim

    YanıtlaSil
  4. Çok hafif bir salata olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çook lezzetli görünüyor sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağılık,çok güzel ve lezzetli.

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......