Tatlılar eminimki hepimizin vazgeçemediği lezzetler.Ahhh birde kalorileri olmasa..Ama hem lezzetini tadarak zevk alıp hemde daha düşük kalori alabiliriz değilmi..Bunun içinde meyve tatlılları birebirdir.
Elma tatlısı da en lezzetli meyve tatlılarından biridir bence..
Hele birde bu şekilde denerseniz hem güzel bir lezzet hemde farklı bir görüntü yakalayabilirsiniz.
Ben bu tarifi daha önce Yeturla Lezzet Karelerinde görmüş ve çok beğenmiştim.Ancak Yeşim abla blogunu kapattığı için güzel tariflerinden mahrum bıraktı...Ona buradan güzel tarifi için teşekür ederim...
MALZEMELER
4 adet sert elma
1-1,5 su bardağı kadar vişne suyu
toz şeker
kabuk tarçın veya karanfil
içine doldurmak için ceviz
üzeri için çırpılmış krem şanti
YAPILIŞI
Öncelikle elmaların kabuklarını soyarak içlerini oyarak çekirdeklerini temizliyoruz.
Daha sonra geniş bir tencereye alarak üzerine vişne suyumuzu döküyoruz.
Herbir elmanın üzerine birer kaşık şeker döküyoruz.Daha tatlı isterseniz daha fazla şeker ekleyebilirsiniz.
Çubuk tarçın veya karanfili de ekleyerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yumuşamaya başlayınca ocağı açarak hızlı ateşte pişirn.
Bu esnada küçük bir kepçe veya kaşıkla elmaların üzerine sürekli vişne suyundan dökün.
Tatlının suyu bu esnada koyulaşmaya başlayacaktır.Elmaları servis tabağına alın ve kalan suyu koyulaşana kadar kaynatın.Bal kıvamına gelen şerbetten elmaların üzerine paylaştırın.
Elmaların içini cevizle doldurun.
Soğuyunca üzerlerine krem şanti ile süsleyerek servise hazırlayın.
Berna'cım nefis bir tatlı olmuş ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilçok albenili görünüyor :) ellerine emeklerine sağlık canım.
YanıtlaSilhayal gibi,muhteşem olmuş bernacığım ellerine sağlık benim içinde yermisin:)bayıldım en kısa zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilçok severim ama hiç böyle soslusunu görmedim :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok hoş bir lezzet sevgiler:))
YanıtlaSilhakikaten çok albenili canım ellerin dert görmesin..4umutcuğa afiyet şifa olsun :)
YanıtlaSilHiç gıda boyası kullanmadan yapmanın ne kadar pratik bir yolu olmuş bu Bernacım.. Valla ne diyeyim, helal olsun:) Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilgüzel bir tarif olmuş
YanıtlaSilhem görüntüsü hem meyveli oluşu beni cezbetti
eline sağlık arkadaşım
kal sağlıcakla...
un dessert bien gourmand bravo
YanıtlaSilbonne journée
ben bu tarife bayıldım hemen denemeliyim:)))
YanıtlaSil