Sayfalar

9 Şubat 2013 Cumartesi

PATATESLİ AYÇÖREĞİ


Çok  güzel bir tarif paylaşıp kaçacağım.Herkese mutlu akşamlarrr...


MALZEMELER
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kabrtma tozu
2 yumurta (birinin sarısı yüzüne sürülecek)
tuz
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
haşlanmış ezilmiş baharatla tatlandırılmış patates


YAPILIŞI
malzemeleri yumuşak bir hamur yoğurun.Portakal kadar bezeleri alın pasta tabağı büyüklüğünde açın.Bıçakla 6 parçaya kesip üçgenler elde edin.Geniş kenarına içini koyup,rulo sarıp ay şeklinde kıvırın.Yüzüne yumurta sarısı sürün ve susam dökerek.Pişirin..

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık patatesli çörekler ayrı bir güzel oluyor.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir yorum olmuş.. Tatlıdan tuzluya süper uyarlanmış Bernacım:) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. değişik olmuş sahiden Bernacım:)
    ellerine sağlık:)
    mutlu haftalar:)

    YanıtlaSil
  4. Çok severim böyle çörekleri. Harika görünüyorlar, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......