Sayfalar

8 Ağustos 2012 Çarşamba

KARNIYARIK (KÖZLENMİŞ PATLICANLA)


Herkese   merhaba,yine  uzuunn bir aradan sonra...Tariflerim birikti ama  ben bir türlü  sizlerle  paylaşamıyorum,sanırım yaz mevsiminin  rehaveti....

Karnıyarık ,pilav ,cacık üçlüsü biz Türk halkının  vazgeçemediği  ,çok sevdiği  üçlüdür.Gerçi benim ki karnıyarık ve cacık ikilisi oldu ama ,salatanında  eşliğinde  lezzetli bir akşam yemeği oldu.Patlıcanın kızartmadan  közlenmesi  yemeğimizi  hafifleştirdi.Ve  bence  lezzetini  de artırdı keza ben köz patlıcan tadını çok severim.


Tarifini bilmeyen yoktur ama ben yinede  genel olarak anlatayım.Patlıcanları ocakta közledikten sonra  kabuklarını  soyarak  ortasına bir çizgi atıyoruz.Bu arada  biraz  sıvıyağında  soğan sarımsak ve salçayı  çevirdikten sonra kıymayı ekliyoruz biraz kavuruyoruz.minik doğranmış  domates ve biberi ekleyerek biraz daha kavuruyoruz.Patlıcanların çizik bölümlerini  açarak buraya dolduruyoruz kıymalı içi.Üzerini  domates ve biberle  süslüyoruz.salçalı suyu da ekleyerek  birazda ocakta pişirip afiyetle yiyiyoruz...


7 yorum:

  1. çok nefis olduğu kesin ellerine sağlık afiyet olsun bernacığım.

    YanıtlaSil
  2. karnıyarık közlenince daha hafif oluyor..bende böyle yapmaya çalışıyorum

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. cok lezzetli gozukuyor...
    ellerine saglık....

    YanıtlaSil
  4. AHH HEPİMİZDE AYNI REHAVET VAR SANIRIMM.:(
    YEMEĞİN ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR CANIM..
    ELLERİNE SAĞLIK..
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  5. AHH HEPİMİZDE AYNI REHAVET VAR SANIRIMM.:(
    YEMEĞİN ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR CANIM..
    ELLERİNE SAĞLIK..
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  6. AHH HEPİMİZDE AYNI REHAVET VAR SANIRIMM.:(
    YEMEĞİN ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR CANIM..
    ELLERİNE SAĞLIK..
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  7. en sağlıklısı aslında ama gel görki eşim yemiyor,illaki kızartma olacak,ellerine sağlık canım çok severim..

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......