Sayfalar

21 Şubat 2012 Salı

SÜTLÜ MİLFÖY HAMURUNDA PAÇANGA BÖREĞİ


Zafer ablamın çay masasındaki  güzel  tariflerle  devam ediyorum.Tarifi  merak  edilen  milföy  paçanga  böreğinin  tarifi  bugünki.Islatılarak  yapılan  bu  börek  ev  açması  gibi  oluyor.Tavsiye ediyorum herkese...

MALZEMELER







1 paket(20 adet) milföy hamuru
1 lt süt
Kaşar peyniri,pastırma
1 yumurta sarısı,
susam ,çörekotu






YAPILIŞI






Herbir kare milföy içine 1 dilim pastırma ve kaşar peyniri koyulup talaş böreği gibi kapatılır.uzun milföylerden biri şeritler halinde kesilir katladığımız börekler fiyonklu paket şekline getirilir bir tencereye koyulan böreklerin üzerine süt dökülür üzeri eksik kalırsa su ilke tamamlanır.en az 2-3 saat bekletilir( ben akşam sardım ertesi gün öğlen e kadar bekledim)sütünü süzüp üzerine yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilir ve 180 derecede pişirilir. Sıcak servis edilir

9 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.zafer ablanın ellerine sağlık.afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  2. cnm benim ziyaretin ve yorumun için tsk ederim..seninde ellerine sağlık ne güzel kabarmış:))

    YanıtlaSil
  3. çok farklı bir tarifmiş canım.zafer hanımın ellerine sağlık.harika olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    of, of o nasıl da şık bir görüntü. Zafer ablanın ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel kabarmış Bernacım çok güzel bir görüntü.
    Zafer ablanın ve senin ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Canım süpermiş denemek lazım senin ve
    Zafer ablanın ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Değişik bir börek, eminim nefistir, denemek lazım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. Anammmmm benide götürün zafer ablaya..bu arada çok ilginç ve süpper bir fikir :)

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......