Zafer ablamın çay masasındaki güzel tariflerle devam ediyorum.Tarifi merak edilen milföy paçanga böreğinin tarifi bugünki.Islatılarak yapılan bu börek ev açması gibi oluyor.Tavsiye ediyorum herkese...
MALZEMELER
1 paket(20 adet) milföy hamuru
1 lt süt
Kaşar peyniri,pastırma
1 yumurta sarısı,
susam ,çörekotu
YAPILIŞI
Herbir kare milföy içine 1 dilim pastırma ve kaşar peyniri koyulup talaş böreği gibi kapatılır.uzun milföylerden biri şeritler halinde kesilir katladığımız börekler fiyonklu paket şekline getirilir bir tencereye koyulan böreklerin üzerine süt dökülür üzeri eksik kalırsa su ilke tamamlanır.en az 2-3 saat bekletilir( ben akşam sardım ertesi gün öğlen e kadar bekledim)sütünü süzüp üzerine yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilir ve 180 derecede pişirilir. Sıcak servis edilir
nefis görünüyor canım.zafer ablanın ellerine sağlık.afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilcnm benim ziyaretin ve yorumun için tsk ederim..seninde ellerine sağlık ne güzel kabarmış:))
YanıtlaSilçok farklı bir tarifmiş canım.zafer hanımın ellerine sağlık.harika olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilof, of o nasıl da şık bir görüntü. Zafer ablanın ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
Ne güzel kabarmış Bernacım çok güzel bir görüntü.
YanıtlaSilZafer ablanın ve senin ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
Canım süpermiş denemek lazım senin ve
YanıtlaSilZafer ablanın ellerine sağlık sevgiler.
Değişik bir börek, eminim nefistir, denemek lazım.
YanıtlaSilSevgiler.
ellerinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilAnammmmm benide götürün zafer ablaya..bu arada çok ilginç ve süpper bir fikir :)
YanıtlaSil