Sayfalar

29 Mayıs 2011 Pazar

LOR DOLGULU SÜRPRİZ KURABİYE

Merhabalar ,bugün sizlere çok güzel ve lezzetli bir kurabiye tarifi vereceğim.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
HAMURU İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çaybardağı toz şeker
1.5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur)
1 yumurta sarısı

İÇ MALZEMESİ
1 Çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı yeşil toz fıstık
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 portakal  kabuğu rendesi
300 gr tatlı lor
1 çay bardağı pudra şekeriz

ÜZERİ İÇİN
Dr oetker glazur



YAPILIŞI

Tüm malzemeyi karıştırrarak hamur yapılur.İç malzemede lora iyice yedirilerek karıştırılır.Bir kenara konulur.Hmurdan parçalar koparılarak elde açılır ortasına iç malzeme konulurve yuvarlak kapatılır.Pişirdikten sonra soğuması beklenir ve glazür ile kaplanarak süslenir.



12 yorum:

  1. bu kurabiye yenmez mi içinde en sevdiğim lezzetler üstünde çikolata oy oy nefiss
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. yerim ben bu dolgulu kurabiyeyi davetkar davetkar durmasın o da ne yapayım çok çekici olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Bernacığım nefis olmuş senin de belirttiğin gibi bu enfes tadı mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık arkadaşım. Güzel bir hafta dilerim sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Görüntüsüde çok şık ve leziz. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık canım.güzel bir hafta diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  6. Lorlu kurabiyelere beni Minecim alıştırdı. Çok severek yiyoruz evde. Ellerine sağlık canım nefis olduğune eminim.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Görüntüsüne bayıldım. Ne kadar iştah açıcı görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Ayyyyy çok güzel birşey bu. Ellerine sağlık olsun Berna'cığım. Çok öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Sonra da afiyetle yenir..Nefis olmuş canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Berna Günaydın
    İnt. bir haftadır sürekli gidip geldiği için tarifleri kaçırıyorum. Tam bloğa yorum yazarken kesiliyor. Her iki tarifin de nefis olmuş. Bu gün baktığım herşey çok güzel. Ellerine sağlık canım. İyi günler..

    YanıtlaSil
  12. Harika bir tarif arkadaşım ellerine sağlık çok şık ve değişik sevgilerimle...

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......