Sayfalar

11 Ocak 2011 Salı

FIRINDA KABAK TATLISI

Benim için tatlıların şahıdır kabak tatlısı desemde inanmayın,çünki ben her yediğim tatlıya büyük bir aşkla bağlanırım,büyük bir tatlı severim.Hangisini görsem yada yesem aklımdan en sevdiğim tatlı diye geçer sonra düşündüğümde de diğerlerine haksızlık ettiğimi savunurum,yani kısaca benim için tatlı çok önemli.

Ancak kabak tatlısıda  ayrı bir yer tuttar gönlümde,bayılırımmm.Şimdiye kadar hep tencerede ,ocakta pişirirdim bu güzelim tatlıyı,ancak zafer ablamın tavsiyesi ile bu kez fırında yaptım ve çok nefis oldu,daha parlak ve dışı biraz sert içi ise yumuşacık bir tatlı oldu.En kısa zamanda kireçe yatırılmışını da denemek isterim.Bayram tatilinde kaldığımız otelde bu şekilde yapılanını yedim ve hala unutamadım.Neyse bir tatlı üzerine bu kadar konuşulurmu dediğinizi duyar gibi oldum,haydı tarife geçelim.

Malzemeler
2 kg tatlı kabağı
2 su bardağı şeker(tatlı seven arttırabilir bana göre normal tadı bu ölçüde)
1/2 bardak su,
karanfil



YAPILIŞI: Kabakların kabukları soyulup fazla kalın olmayacak şekilde doğranarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine şeker serpiştirilip su ilave edilir. Birkaç adet karanfil koyulur 190 derecede 35-40 dk fırında pişirilir köpük köpük olduğunda fırından çıkarılır bol ceviz ile servis edilir.

 

24 yorum:

  1. şahane gözüküyor. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bayilirim...iki kiloyu benim önüme koy tek basima yerim...saka degil, coook seviyorum
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  3. Bernacım ellerine sağlık çok güzel olmuş tatlı hakkın da söylediklerine aynen katılıyorum ...

    YanıtlaSil
  4. kabak güzelse eğer harika olan bir tatlı, elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  5. Banada tatlı olsunda daha ne isterim :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. nam nam:) bayilirim kabak tatlisina! birkac sene önce kaynastik kendisiyle:) ondan önce hic agzima bile sürmesdim,ne kadar üzücü.. onca zaman böyle bir lezzetden ayri kalmisim...
    ellerine saglik canim nefiss görünüyor! sicacik sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor eline sağlık canım:)10 gündür benim de pişirmem gereken bi kabak var..bu gün pişirecektim ama elim değmedi..
    iyikide değmemiş yarın senin bu güzel tarifinle piişireyim..
    Sevgiyle kal =)

    YanıtlaSil
  8. canım benim sen yaparsında güzel olmazmı,her kabak tatlısı yaptığımda mutlaka seni anar,ne kadar sevdiğini söylerim...ellerine sağlık afiyetler olsun bernacığım...

    YanıtlaSil
  9. arka planınız çok karanlık başka bi fon koysanız sizi hergün tıklıyan bir .......... siz doldurun sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  10. canım nefis olmuş seninki, benim yaptığım kabak tatlısı bu kadar güzel gözükmüyordu; ellerine sağlık senin elin değdimi inan nefis bir tad ve görüntü oluyor.yine harikalar yaratmışsın.

    YanıtlaSil
  11. çok güzel oluyor bende yapıyorum yalnız hiç su koymuyorum.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. FIRINDA KABAĞIN TADI BAŞKADIR SULTANIM.
    ELLERİN DERT GÖRMESİN.
    PEK SEVERİM KENDİSİNİ.
    KİMSE YEMESE BİLE KENDİME ÖZEL YAPARIM İNAN.
    NEFİS GÖRÜNÜYOR.
    SEVGİLER,İYİ AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  13. Kendi usulümde yaparsam ben de fırında pişiriyorum Bernacım. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  14. kirece yatırılanını ciciannem yapar,enfes oluyor gerçekten.

    ben de çok severim kabak tatlısını. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  15. ya böyle tatlıları koyuyuorsunuz canım istiyor ben şeker hastasıyım tatlandırıcılarlada böyle olmuyor çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık kabak tatlısını çok severim fırınlı yapmamıştım hiç ,tarif benim için çok iyi oldu teşekkür ederim..sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Nasıl severim bilsen, ellerine sağlık, afiyetle..

    YanıtlaSil
  18. canım ellerine sağlık kabak ve tatlısına bayılanlardanım bende:)

    YanıtlaSil
  19. çok severim çok.ellerine sağlık arkadaşım.nefis olmuş.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  20. şu meyveli tatlara bi ağzımı alıştıramadım, kabak tatlısının görüntüsünü ve kokusunu beğnmeme rağmen bi türlü tadamadım. Bizim ewdede çok yapılır ama hiç ağzıma koymam. Bu akdar şeyi nie anlattıysam sana:))
    Ellerine sağlık, fırın versionunu anneme sölüycem o hep şekerle ıslatırda:d

    YanıtlaSil
  21. çok haklısın !!
    valide sultanımı hatırladım da fırın kabak deyince akan sular dururdu.
    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık bende bayılırım kabağa bende hep tencerde yaparım Kirece yatırma canım kansere davetiye çıkarıyor içindeki aspetten dolayı sağlık açısından hiç iyi deyil BU vesile ile söylemek istedim annemi kanserden kaybettim ve doktorun anlattığını söylemek istedim neyse canınızı sıkmamayayım kabak şahane tatlım :))

    YanıtlaSil
  23. canım ellerine sağlık..
    hiç kirece yatırıldığını duymamıştım..
    sanırım fırınlanmışını bilmediğim için:)

    YanıtlaSil
  24. elinize sağlık, nefis görünüyor...bir de bu şekilde deneyeceğim...bayılırım kabak tatlısına...

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......