Lohusa şerbetini oldum olası çok severim.Mis gibi kokusu beni cezbeder,geçenlerde çarşıda görünce dayanamadım aldım ,yaptım.Nefis oldu.Eşime teklif ettiğimde aman aman içmem dedi.Tadına bakmasını rica edince beni kıramadı,fakat birde baktım ikincisini içiyor.
Nasılmı yaptım.Çok kolay tabiiki....
100 gr kadar lohusa şekerini bir tencereye koydum.Üzerine 5 bardak su,bir bardak toz şeker ekledim.10 tane kadar karanfil ve 3 çubuk tarçınla birlikte 20 dk kadar kaynattım.Soğutum buzla servis yaptım.
Ben de denemek isterdim. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık kızamık şekeri de derler:)) bol bol içerdik kışları çocukken:))
YanıtlaSilbende çok severim hatta öyle çok severimki bazen vişne kompostosu yaparken içine kabuk tarçınla karanfil atarım benziyormu ehh işte tam olmasada nefis körlüyor:)
YanıtlaSilben bu serbeti taa cocuklugumdan bilirim once hep bu dagitilirdi
YanıtlaSillohusa olmasada once gelin damat icerdi ,dugunlerde bayramlarda dagilitirdi
mis gibi karanfil kokar bende gecen sene bayramda yapmistim
ellerine saglik canim
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor.Bu gün akşam olurmu.İftrda bir bardak almaya gelicem:)Sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.Bu sıcaklarda makul olan serin şeyler yiyip içmek.Sevgiler...
YanıtlaSilBen de severim bu şerbeti, ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilben bu şerbeti hiç içmedim bernacım ya.tadı nasıl acaba çok merak ettim şimdi.lohusa şekerini aktardan mı alıyorsun arkadaşım.şerbet için ellerine sağlık diyorum.asıl konuya geleyim hemen.bardağına ve şişene bayıldım tek kelimeyle.çok güzellermiş canım ya.bak kırılırsa benden bilme hemen maşallah diyorum.allahım sağlıkla kullanmayı nasip etsin.ama gözüm kaldı banane:))
YanıtlaSilWalla güzel gözüküyor. Zaten yaklaşık bir 3,5 ay sonra bizim evde bol bol yapılıp içilecek hayırlısı ile:) Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilBerna hanım izniniz olursa Lohusa şerbeti yayınınızı
YanıtlaSilBloglardan Seçmeler'de yanınlamak istiyorum.
Cevabınızı bekler Hayırlı günler dilerim.