Sayfalar

16 Temmuz 2010 Cuma

FAVA


Şimdide bizim ailede yıllardır yapılan garantili bir fava tarifi.Arşivimden...
1,5 su bardağı kuru bakla(bol su ile akşamdan ıslatılır),1/2su barağı zeytinyağıyla 1 adet ota boy soğan (ince doğranmış veya rendelenmiş)pembe kavrulur,bakla,bir tatlı kaşığı şeker,tuz ve 3-4 bardak suyla pişirilir .pişen,(pişmiş nohut kıvamında)bakladan 1/2 su bardağı ayırıp ,kalanının ezilinceye kadar pişmesi sağlanır ve kaşık yardımıyla tel süzgeçten geçirilirdiğer tarafta 1/2 demet dereotu incecik kıyılarak ilave edilir,karıştırılır soğuyunca içine 1 limon suyu yedirilir ve ayırdığımız bütün haldeki haşlanmış baklalarıda koyup hepsi harmanlanıp servis tabağına alınır.üzerine isterseniz zeytinyağı gezdirip,pulbiber,ceviz ve maydanoz v.s. süsleyip servise hazırlarız.

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok nefis bir görüntü.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. favayı çok severimm keşke eşimde benim kadar sevse..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. eLLERINE SAĞLIK bERNA'CIĞIM.SEVERIM FAVAYI AMA HIC DENEMEDIM.iNŞALLAH ARTIK DENERIM SEVGILER HAYIRLI CUMALAR CANIM:)

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık,bende bu yıl hiç yapmadım,sende görünce bende yapmak istedim bir anda,en çokta içine bütün bütün koyduğumuz baklaları seviyorum ben fıstık yer gibi...sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
  5. Bernacığım favaya bayılırım. Ellerine sağlık çok güzel olmuş canım.

    YanıtlaSil
  6. hmm nefis canım çekti görünce ama evde bakla yok ilk fırsatta bende yapacağım sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  7. canım vafa nefis olmuş helekide senin elinden çıkınca lezzeti nasıl güzel olur ben bilirim birdahaki yaptığında davet et lütfen ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......