Sayfalar

12 Haziran 2010 Cumartesi

ALYANAKLI KIZIN BOHÇASI




Adı gibi tadı da çok hoş bir tarif sunuyorum bugün sizlre.Ben milföye bayılıyorum.hem yemesi çok güzel,hem ne yaparsan yap görüntüsü muhteşem oluyor,pratikliğine ise söylenecek söz bulamıyorum,her daim dolabımda bir büyük paket bulunduruyorum.Bu tarifimi sizlere şiddetle tavsiye ederim.



hem göz doldurucu hemde mideye hitap ediyor.


MALZEME
:(8 ADET İÇİN)8 Tane milföy yaprak hamur,
8 adet küçük boy elma,
1 su bardağı şeker,
1 çimdik kırmızı şeker boyası,
1 avuç kuru çekirdeksiz üzüm,
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz,
tarçın ,karanfil,
yüzü için 1 yumurta sarısı





YAPILIŞI:elmalar soyularak çekirdekleri çıkartılır bir tencereye elmalar bir bardak su ile koyularak içine şeker ve şeker boyası koyularak hafif pişirilir.soğuyunca içine ceviz ve üzüm tarçın karıştırılan içten koyulur. streç folyo arasına milföy hamuru koyularak merdane ile inceltilir,içine bir elma koyularak tepesinden bohça gibi toplanır ve alüminyum folyoda ince bir parça alınıp şerit şeklinde bükülerek milföy bağlanır üzerine yumurta sarısı sürülüp pişirilir.servisten önce tencerede kalan elma şurubundan 1 er kaşık üzerlerine dökülür afiyetle yenir.

12 yorum:

  1. İsmi gibi kendsi de çok hoş gerçekten, ellerinize sağlık. Afiyet olsun
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuşlar. Afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
  3. hehehe ne tatlı ismi varmış öyle ellerine sağlık arkadaşım çok değişik yapılacaklara eklendi

    YanıtlaSil
  4. Bernacım gerçekten ilginç ve leziz
    bir tarif ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ismi gibi kendide nefis görünüyor ,bende devamli bulundururum dondurucuda eline saglik canim
    güzel bir hafta sonu dilegiyle

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık..
    milföyden tatlı yapınca..milföyler tuzlu geliyor..bende genelde tuzlu şeyler yapıyorum..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. tek kelimeyle harika olmuş eline,emeğine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  8. Elma ile tarçını birbirine çok yakıştırırım. Bohçaların şekli çok güzel olmuş. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Canim benim, ne güzel bir adi var tatlinin.... Ellerine saglik.... Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık canım....

    YanıtlaSil
  11. ne değişik bir tarif hiç duymamıştım :)
    en kısa zamanda deneyeceğim...

    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık bernacığım ilginç ve güzel olmuş denemeye değer bir tatlı olmuş.

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......