Bayatlayan ekmekleri Mehtap Ablam hep doğrayıp fırınlar ve çorbaların üzerinde servis yapar.Bende ondan öğrendim.Hem bayat ekmekler dğerleniyor,hemde çorbada çok güzel oluyor.
Ellerinize sağlık. Bayat ekmekleri bende değerlendiriyorum. Önce sizinde yaptığınız gibi fırınlıyorum. Sonra üzerine ılık tavuk suyu ve sarmısaklı yoğurt gezdiriyorum. Tereyağlı kırmızı biberide en üstte koyup afiyetle yiyoruz.
zaferciğim kuşlarımın hakkınıda ayırıyorum,çünkü o kadar alıştılarki yıllarca camın önünde beklerler.ama bu fırınlanmış çorbalık ekmekler çok nefis oluyor hele birde kızarmış tereyağında çevrilip üzerine nana,karabiber ve pulbiber konulunca harika oluyor çok uzun sürede saklanabiliyor...
Canım, ne güzel yapmışsın. Ülkemde ki, ekmek israfını düşününce ne güzel örnek olmuşsun. Fırınladıktan sonra, ezince galeta unu olarak da kullanabilirsin. Sevgiyle kal.
Ellerinize sağlık. Bayat ekmekleri bende değerlendiriyorum. Önce sizinde yaptığınız gibi fırınlıyorum. Sonra üzerine ılık tavuk suyu ve sarmısaklı yoğurt gezdiriyorum. Tereyağlı kırmızı biberide en üstte koyup afiyetle yiyoruz.
YanıtlaSilSaygılarımla.
çok güzel bir fikir hakkatten. bayat ekmekler değerlendirilmiş olur ... sevgiler
YanıtlaSilne kadar güzel bir fikir bende çok severim çorbanın yüzünde kıtır ekmeği ama benim kuşlardan bayat ekmek kalmıyorki:))
YanıtlaSilzaferciğim kuşlarımın hakkınıda ayırıyorum,çünkü o kadar alıştılarki yıllarca camın önünde beklerler.ama bu fırınlanmış çorbalık ekmekler çok nefis oluyor hele birde kızarmış tereyağında çevrilip üzerine nana,karabiber ve pulbiber konulunca harika oluyor çok uzun sürede saklanabiliyor...
YanıtlaSilBiz bayat ekmekleri ıslatıp yabani güvercinlere atıyoruz. Alıştı Hayvancıklar bekliyorlar ekmekleri atmamızı
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilne güzel yapmışsın. Ülkemde ki, ekmek israfını düşününce ne güzel örnek olmuşsun. Fırınladıktan sonra, ezince galeta unu olarak da kullanabilirsin.
Sevgiyle kal.
bernacım ellerine sağlık nefis oluyor çorbalarla heleki domates çorbası ile:)) birde evde döner yapmak istersen onun altında da çok güzel oluyor:))
YanıtlaSilEkmeklerin en güzel değerlendirilmiş hali...Saklama şeklide çok şık emeklerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...