Sayfalar

23 Eylül 2010 Perşembe

KREP BOHÇASI


Krebi çok sevdi,ğim için herhalde böreğinede bayılıyorum.Yumuşacık leziz bir börek oluyor.Ben başlı başına bir yemek olarak sunuyorum,çünki çok doyurucu,iki tanesini yerseniz akşama kadar hiçbirşey yiyemezsiniz.Bunun için ben salata eşliğinde yada ayranla ikram ediyorum.
Bu tarifimi sevgili fatoş arkadaşımın etkinliğine gönderiyorum.


Tabii misafir davetlerinde de farklı şekillerde yemek arkasına sunulabilir.İç olarak farklı alternatifler uygulanabilir.Tavuklu,ıspanaklı,patatesli,karışık bu sizin zavkinize ve isteklerinize evde olan malzemelerinize bağlı.


İşe öncelikle kreplerimizi hazırlamakla başlıyoruz.

Krep malzemeleri

2 yumurta
bir su bardağı süt
yarım su bardağı su
1,5 subardağı un
bir çay kaşığı tuz

pişirmek için sıvıyağ

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri iyice çırparak,krep tavasına biraz sıvıyağ damlatıyoruz.İyice ısınan tavaya bir kepçe krep hamurumuzu yayıoyoruz.Arkalı önlü pişiriyoruz.Hamur pişene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.


İç malzemesi
Ben iç malzeme olarak
hazır garnitür
küçük bir kuru soğan
kaşar peyniri rendesi
sosis
kullandım

Hazırlanışı

Öncelikle  soğanları yemeklik doğruyoruz ve sıvıyağda biraz çeviriyoruz.Garnitürü ilave ediyoruz.Tuzunu da koyuyoyruz.Biraz çevirdikten sonra altını kapatıyoruz.Doğranmış sosisleri ilave ediyoruz.



Şimdi bohçalamaya geldi sıra;
Kreplerin içine 2 şer kaşık kadar içini koyuyoruz onun üzerinede bolca kaşar serpiyoruz.bohça şeklinde katlıyoruz.Ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.Üzerine kaşar rendesini koyup ,kaşarlar eriyinceye kadar sıcak fırında bekletiyoruz.AFİYET OLSUN.

20 yorum:

  1. bohça da bohça yani:) içi de dolu şifa olsun hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım.Bu tarifi etkinliğe gönderirsen çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  3. canım harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. Mutlaka yapacağım.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. marifetli perim benim,ellerine sağlık nede güzel olur senin kreplerin bilirim ...afiyet olsun

    YanıtlaSil
  6. oh harika olmuş bu krepler. yananı salata dediğin gibi daha ne olsun.
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor canım ellerine sağlık.hayırlı cumalar.sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. tatlım benimm ellerine sağlık:))
    ne kadar da cici görünüyorlar :))
    ben krebi pek fazla yiyemiyorum nedense ama çok güzel görünüyor söylemeden geçemiyorum:)

    YanıtlaSil
  9. lezzetli somunlar, serap24 Eylül 2010 00:02

    Bernacığım, biz buna genellikle karnıyarık içi hazırlarız..Dediğin gibi, başlı başına bir ana yemek olarak sunulabilir. Besleyici ve doyurucu..Ellerin dert görmesin kardeşim..

    YanıtlaSil
  10. Bermacığım harika olmuş ellerine sağlık canım. Gerçekten bir öğün bu kreple rahatça geçebilir.

    YanıtlaSil
  11. hmm nefis bir bohça olmuş ellerine sağlık canım tabağımı uzatıyorum bir tanede bana koyarmısın canım istedi.. sağol nefisti.

    YanıtlaSil
  12. Çok alternatifli bir tarif. İçine herşey girebiliyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Bernacım bayıldım ben bu bohçalara
    ellerine sağlık süper bir kahvaltı
    alternatifi gerçekten öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. bildik krepten farklı bir sunum çok güzel olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Hafif ve lezzetli bir tarif, bende farklı içlerle sürekli yaparım. Ellerine sağlık...
    sendepisir/Nilgün

    YanıtlaSil
  16. marifetli arkadaşım benim.sevgili minik umutun sevgili annesi.ne çok severim seni söylemeye gerek yok sanırım.canım benim.ellerine sağlık.bohçayı alıp kaçasım geldi.çok leziz görünüyor.hazırda çayım var.burada olsaydı da yeseydim keşke.çok güzel yapmışsın tatlısı.sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. zehracım ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun çok güzel bir kahvaltılık olmuş ..

    YanıtlaSil
  18. Bizde de en çok kızkardeşim bayılır:) Ellerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  19. Canım hayırlı cumalar. Ellerine sağlık nefis bi krep olmuş...

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......