Sayfalar

26 Eylül 2010 Pazar

IHLAMUR REÇELİ


Güzel bir pazar gününde tüm izleyenlerime merhaba.Mutlu bir pazar geçirmenizi diliyorum.Biz sabah Umutcuğumla Bir park sefası yaptık.Tabiiki bu sefa özellikle Umutun sefasıydı.Doyasıya koştu ,kaydı,sallandı.Çocuklar için en büyük mutluluk bu oyun bahçeleri olsa gerek.
Pazar günün bir başka güzel yanı ise pazar kahvaltılarıdır.Özllikle kalabalık bir aileyseniz değmeyin keyfinize.Bende bu güzel kahvaltılar için dün bir reçel yaptım.Bana çok ,ilginç geldi ve hemen denedim.Ihlamur reçeli,hoş bir aroması var.Ve bence çokta faydalı bir reçel.




Bu güzel reçeli sevgili arkadaşım Fatoşun Kahvaltılıklar etkinliğine gönderiyorum.


Reçelimizin yapımına geçelim şimdi.

Malzemeler
1 su bardağı ıhlamur çiçeği
2 su bardeağı kaynar su
3 elma
2 portakal
1 limon suyu 4 bardeak toz şeker
1 karanfil



Yapılışı

Ihlamur çiçeklerini bir küçük tencereye koyuyoruz.Üzerine iki bardak kaynar suyu döküp kapağını kapatıyoruz.15 dakika bekledikten sonra süzerek başka bir tencereye suyunu alıyoruz.Elmaları küp küp doğruyoruz.Portakalı da aynı şekilde doğruyoruz.Ve ıhlamurun içine ilave ediyoruz.Şekerinide ilave edip,kısık ateşte 30 dakika kaynatıyoruz.Karanfil ve limon suyunuda ekleyip 2 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alıyoruz.Soğutup kavanozlara boşaltıyoruz.
Aslında renkli isteyenler için kürdanın ucuyla gıda boyası da konulabilir.


23 yorum:

  1. Bernacığım ilk kez duyuyorum ıhlamur reçelini çok ilginç geldi mutlaka deneyeceğim. iyi pazarlar neşeli kahvaltılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Berna hanım ellerinize sağlık. Tam bir şifa deposu olmuş. Mutlaka bende deneyeceğim.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar, ilk defa duydum ben bu ıhlamur reçelini ama hemende sevdim nefis bir aroma vermiştir mis gibi kokar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Aaa ilk defa duydum.Ben ıhlamuru çok severim.Kışın bolbol demler limonu sıkar içerim.Malum pek sık hastalanırım ben.Ellerine sağlık değişik bir reçel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Berna'cım çok değişik ve şifa kaynağı bir reçel olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim cok degisik bisey olmus hic duymamistim daha once

    YanıtlaSil
  7. bernacığım harika bir tarif bu ,ilk defa duyuyorum ve mutlaka deneyeceğim,ellerine sağlık canım benim çok nefis olduğuna eminim senin o güzel ve şık kahvaltı masalarınada çok yakışır...

    YanıtlaSil
  8. Bernacığım çok hoş bir görüntüsü var ellerine sağlık afiyet bal şeker olsun Umut a sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. İlk defa duydum :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Kokusunu hissettim sanki, cok ilgic geldi mutlaka deneyecegim, ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  11. nefis görünüyor canım.ellerine emeğine sağlık.güzel bir hafta diliyorum.kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Bu reçeli ilk kez duydum. Çok şifalı, kış için ideal eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. Çok değişik bir reçel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Ihlamur reçeli hiç daha önce yemedim ama görüntüsü güzel görünüyor. Ellerine sağlık... Nefis duruyor:)

    YanıtlaSil
  15. Bernacım çok değişik bir reçel ol
    muş misler gibi kokmuştur.Elma ve ıhlamur afiyetler olsun ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Bernacığım sen çok yaşa..Hepimiz ilginçliği ve 'ilk'liği konusunda hemfikiriz reçelin. Ne güzel kokuyordur kimbilir..Ellerine sağlık ablacığım..

    YanıtlaSil
  17. Canım aklımdan geçiyordun tam biliyor musun:)
    Ihlamur reçeli çok değişik
    Harika görünüyor,ellerine,gönlüne sağlık.

    YanıtlaSil
  18. vay vay vay...canım valla bu reçelin adını ble duymadım ben.maşallah sana.sevgili arkadaşım benim ellerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  19. Bernacığım,pamuk ninem için güzel düşüncelerine çok teşekkürler canım..

    YanıtlaSil
  20. ilk kez rastlıyorum,evdede hediye gelen ıhlamur var denemeye değer ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  21. selam:)
    Bernacığım becerikli hemşehrim bu hem mis gibi kokusu olan hemde lezzetli bir reçel olmuş sanırım bana da enteresan geldi mutlaka denemek istiyorum teşekkürler canım sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Bunu nasil kacirmisim.... Ellerine saglik, harika bir tat olmus bu recel... Hemen deneyecegim.... Öptümmmm----

    YanıtlaSil
  23. Aman Tanrım!!! İlk kez gördüm,eminim muhteşemdir. Annemin bahçesinde ıhlamur ağacı var amaçiçek açmasını nasıl bekleyecegim bilmiyorum :)))

    YanıtlaSil

düşünceleriniz benim için önemli,vakit ayırdığınız için teşekkürler......