Geçen gün içimden kurabiye yapmak istedi ama eskilerden bir tat olsun nostalji yapayım dedim ve tarif defterimin eski sayfalarına yöneldim.Başlıkta Bahriye ablamın meşhur kurabiyesi yazıyordu.Gözümün önüne ablacığımın eskiden çok sık yaptığı harika kurabiyeleri geldi.Ağzımda bir sulanma oldu ve o an karar verildi.Uzun zamandır yemediğim bu kurabiyeler yapılacaktı.Hemen işe giriştim.Aslında annemde çocukluğumda aynen böyle bir kurabiye ile meşhur olmuştu.aynı tarfmi tam bilemiyorum ama kabul günlerinde herkes bu kurabiyeyi ayıla bayıla yerdi.Daha doğrusu eskinin sınırlı tariflerinde annem çeşitli ve nefis kek ve kurabiyeleri için meşhurdu.Birde o zamanlar annem bir tepsisini yuvarlak ,bir tepsisini de oval yapardı.Bende aynı yöntemi uyguladım.Neyse bu kadar nostalji yeter.Tarife geçelim isterseniz.
Malzemeler
2 yumurta(birinin akı üzerine)
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
aldığı kadar un
1 vanilya
1 kabartma tozu
içine yabanmesini(isteğe göre)
yüzü için tozşeker veya fındık fıstık
Yapılışı
Yumurtanın birinin akı ve sarısı ayrılırr ,sarısı diğer yumurta ile birlikte hamurunda kullanılır.Şekerle beraber biraz çırptıktan sonra,yağ ve süt eklenir.Karıştırılır,daha sonra un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğurulur,şekil verilir.Önce yumurta akına sonra toz şekere veya arzuya göre fındık kırığı veya cevize batırılır.Önce ılık fırında(150 derece) 10 dakika pişririlir.daha sonra 180 derece de kızarıncaya kadar pişirilir.
Not:tarifin orjinalinde yok ama ben yaban mersinide ekledim hamua daha güzel oldu.
Ellerinize sağlık. Yanındada çoy nefis gider. Nefis bir görüntüsü var.
YanıtlaSilSaygılar.
Bernacığım bende yapıyorum gerçektende güzel bir tarif ne varsa eskilerde var galiba eline sağlık sevgiler...
YanıtlaSilbernacım bu kurbişi daha evvel tatmadım ve denemek istediğim lezzetler arasında.ellerine sağlık canım gerçekten güzel görünüyor.zaten resimlerine bayılıyorum...sevgiler
YanıtlaSilAfıyet olsun cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilSevgıler
ellerine sağlık bernacım zaten ne varsa eskilerde var dğilmi ama :)))...
YanıtlaSilYaban mersinli dondurma yiyip tadına hayran kaldıktan sonra,bu kurabiyenin de muhteşem olduğunu düşünüyorum.Yaban mersininin kendine has bir aroması var,ve çok hoş geldi bana..Kurabiyelerin ne kadar çıtır oldukları fotolardan belli,ellerine sağlık
YanıtlaSilah bernacım benim annem hala aynı şekil yapıyor değişmez kurallar işte..:)) geçmişi bir deşmeye kalksak ne kadar hoş ve tatlı tınılı anılar çıkar ortaya..
YanıtlaSilkurabiyelerin nefis tatlım ellerine sağlık..
Elinize sağlık,
YanıtlaSilevde bekleyen yaban mersinlerini değerlendirme vakti gelmiş, anlaşıldı..
Ellerine sağlık ,şimdi aklıma ne geldi biliyorsun böyle eski kurabiyeler vardı büyük büyük üstü şekerli içi yumurtalı yumuşak ay bir yapasım geldiki sorma ellerine sağlıkkk
YanıtlaSilHarika olmus ellerine saglik.Benide eskilere götürdün.
YanıtlaSilSevgilerle.
Canım ne güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr...öptüm....
YanıtlaSilbernacım bi iyi akşamlar demeden geçmek istemedim.hayırlı akşamlar canım...
YanıtlaSilbernacığım gerçekten çok nefis görüntüsü olmuş tadını demeye lüzum yok harika olduğunu ben iyi bilirim .annemin kurabiyesinin tarifi biraz farklı o süt yerine yoğurt kullanırdı ama tad olarak hemen hemen aynı nefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilİyi geceler canım kurabiyeler nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilnefis görünüyor bernacım ellerine sağlık canım.iyi hafta sonları diliyorum...öpüldünnn.
YanıtlaSilellerine sağlık canımmmm
YanıtlaSilnefisss görünüyor nefisss
öpüyorum
Ellerine saglik, bu tarifini de mutlaka denemeliyim.
YanıtlaSil