Bugünki tarifimiz kabaca bir taşla iki kuş vurmak gibi birşey.Hembu sıcaklarda mis gibi serinletici ve doğal çok güzel bir içecek hemda kahvaltı sofralarımızı şenlendiren ,pastalarımıza renk katan bir marmelat..
Hadi ozaman tariflere geçelim....
ŞURUBUMUZ
MALZEME
1 kğ kırmızı erik(kokulu olanlardan)
1 çubuk tarçın
5-6 adet karanfil,1
çay kaşığı tereyağ1kğ tozşeker Marmelat için-1,5 bardak şurup için(arzuya göre artırılabilir)
YAPILIŞI
erikler yıkadıktan sonra çubuk tarçın ve karanfille birlikte 2 litre kadar suyla iyice pişiririz,çok güzel kıvamlı ve renkteki suyunu tamamen süzüp başka bir tencerede şekerle kaynatırız ve arzu ettiğimiz kvama gelinceye kadar su ilave edip şişelere koyarız, içlerine tarçı çubuğu ve karanfil atıp buzdolabına koyarız çok hafif ve lezzetli
MARMELAT





işte pratik ve zeki bir annelik örneği tebrikler bernacımm:)) mutlu pazarlar dilerimm:))
YanıtlaSilgüzel yorumun için teşekkür ederim denizcim.ancak benim kuzu bunların hiçbirinden yemiyor içmiyor.çok üzgünüm bu konuda.sevgiler
YanıtlaSilHic birseyi araya gitmemis erigin,burasi 40 derece suanda serin serin iyi giderdi erik surubu
YanıtlaSilelinize saglik
o zaman benden sana bir bardak soğuk soğuk gelsin baharçiçeği sevgilerimle
YanıtlaSilNe güzel bir değerlendirme canım ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlık bernacığım,içine karanfil ve tarçın koyarak hem daha sağlıklı hemde daha kokulu bir marmelat ve içecek olmuş...bu sıcaklarda harika fikir.ayrıca renklerinede bayıldım...sevgiler canım benim
YanıtlaSilErik marmelatına bayılırım suyundan şurup yapmakta çok iyi fikir. Çok güzel olmuş Bernacığım,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbu mevsim için ideal bir içecek olmuş,elinize yüreğinize sağlık
YanıtlaSilBernacığım harikasın. Biz Türk hanımları çok yaratıcıyız. Tarçın nasıl da yakışmıştır kimbilir. Ellerine sağlık. Öptüm
YanıtlaSil