Tarif sevimli mutfaktan.Gerçekten çok güzel oldu.Tavsiye ederim.
Malzemeler:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 küçük soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı isot (yoksa pul biber)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tencereye bulguru koyup,üzerine bulgurları ıslatacak kadar su koyalım.Kapağı kapalı halde yarım saat bekletelim.Soğanı minik minik doğratıp kavuralım.Rendelenmiş sarımsağıda soğana ilave edelim.Bir tepside soğanları ve bulguru iyice yoğuralım (ben mutfak robotunun hamur yoğurma aparatını taktım ve mutfak robotunda iyice özleşene kadar çevşirdim.çok pratik ve güzel oldu).Daha sonra kalan malzemeleri ilave edip tekrar yoğuralım.Ve elimşzde sıkarak servis tabağında servise hazırlayalım.



Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerine sağlık canımm nefis görünüyor:))
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Benim gibi çiğ köfte sevmeyenler için süper bir şey.
Sevgiyle kal.
Bernacığım,
YanıtlaSilköfteler nefis görünüyor,etliye değişmem :) ellerine sağlık,sevgiler.
ellerine sağlık arkadaşım,
YanıtlaSilbayılırım bu tada.. enfes görünüyor...
çok güzel görünüyor bernacığım ,etsiz olmasıda çok hoş olmuş, etlisini yiyemiyorum .bende deneyeceğim bu arada robotta yapmak iyi fikir, ellerine sağlık canım benim...
YanıtlaSilişte bu tam benlik,çiğ etin zararlarını bildiğimiz için bizde tüketilmezdi, bu güzel tarifin için ellerine sağlık canım, sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel gözüküyo çiğ köfteler ellerınıze sağlık...
YanıtlaSilbu arada isminide öğrenmiş oldum umutlu hayat demem artık:)))
YanıtlaSileline sağlık canım..ok gel görünyorlar...
YanıtlaSilBernacığım bende etli olanını ağzıma koymam bu nefis bir tarif.Eline sağlık çok öpüyorum...
YanıtlaSilBernacığım, çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik canim.... Ben denedim bu tarifi, gercekten cok lezzetli... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilBen bir kere yaptığımda misafirler etsizolduğunu anlamamışlardı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil